default-image

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιμονή της διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει στα τέλη Σεπτεμβρίου τα ιδιόκτητα γραφεία της, στην περιοχή της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας, βρίσκει αντίθετους τους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων και του Δήμου Ιεράπετρας, που αντιδρούν στην συνεχιζόμενη προσπάθεια αποψίλωσης όλων κυριολεκτικά των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν έδρα η υποκατάστημα στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού Λασιθίου.

Τα Δ.Σ των Συλλόγων Επαγγελματοβιοτεχνών, Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών και Εμπόρων Ιεράπετρας, εκφράζουν ομόφωνα σε κοινή ανακοίνωση τους, την έντονη δυσαρέσκεια τους, για το κλείσιμο του γραφείου της ταμειακής υπηρεσίας της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.

«Πρόκειται για το κλείσιμο άλλης μίας δημόσιας υπηρεσίας, που οδηγεί την Ιεράπετρα σε περαιτέρω υποβάθμιση και τους κατοίκους της σε απώλεια αμέτρητων εργατοωρών, για την εξυπηρέτηση τους εκτός πόλης. Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ανέρχονται σε 26.000, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος σε 24.500 περίπου και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο της Ιεράπετρας είναι δύο.

Οι κάτοικοι της Σητείας ανέρχονται σε 19.000, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος σε 17.000 περίπου και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο της Σητείας είναι τρείς. Τέλος, οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου ανέρχονται σε 24.000, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος σε 23.000 περίπου και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο του Αγίου Νικολάου είναι τρείς (ο ένας εκ των οποίων με οκτάμηνη σύμβαση).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία και το γεγονός ότι το κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το γραφείο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα, είναι ιδιόκτητο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση ενοικίου, απαιτούμε την παραμονή του γραφείου στην Ιεράπετρα καθώς οποιαδήποτε άλλη απόφαση που εμπεριέχει μετακίνηση, ταλαιπωρία και κόστος για τον πολίτη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μανόλης Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Μπινιχάκης και ο πρόεδρος των Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ιεράπετρας κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News