default-image

Πράσινο φως για εκσκαφή εκεί όπου και "κολλούσαν" τα πλοία

Κρήτη
Πράσινο φως για εκσκαφή εκεί όπου και "κολλούσαν" τα πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελούσε μέχρι και σήμερα το σημείο όπου πολλές φορές στο παρελθόν πλοία που έμπαιναν στο λιμάνι του Ηρακλείου, "κολλούσαν" σε ένα συγκεκριμένο μέρος του λιμανιού με αποτέλεσμα να θεωρούνταν  απαραίτητη η συνδρομή ρυμουλκών προκειμένου να μετακινηθούν από τα αβαθή.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν καθώς όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Θεόδωρο Δρίτσα ένα σημαντικό έργο που αφορά στο κομμάτι αυτό και κατ' επέκταση θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία που βίωναν τα πληρώματα και οι επιβάτες των πλοίων κάθε φορά που εκείνα "έβρισκαν" στον πυθμένα.

Το υπουργείο λοιπόν ενέκρινε την έγκριση εκτέλεσης για "εκσκαφή του πυθμένα στο Βορειοδυτικό τμήμα λιμένος Ηρακλείου», προϋπολογισμού  €430.894,31 πλέον ΦΠΑ.

     Η Διοίκηση και οι Διευθύνσεις του Οργανισμού  με συντονισμένες ενέργειες κατέθεσαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  πλήρεις φακέλους που με την αρωγή των αρμοδίων υπηρεσιών και  τη βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης.

Πέραν του παραπάνω έργου να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε και η «επισκευή Οδοστρώματος Χερσαίας Ζώνης λιμένος Ηρακλείου», προϋπολογισμού

€ 250.000 πλέον ΦΠΑ.

Η έγκριση αυτή από πλευράς του Υπουργείου επέχει θέση άδειας κατασκευής των έργων.

Η  δημοπράτηση τους θα ξεκινήσει άμεσα και τα έργα αυτά  θα  συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στην ασφάλεια των πλοίων,  όσο και στην ασφάλεια των  διερχομένων επιβατών και χρηστών του λιμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News