default-image

Τι απαντά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Τι απαντά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση για το θέμα του neakriti.gr σχετικά με την αποστολή Δελτίων Τύπου από ιδιωτική εταιρεία, δίνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Δελτία Τύπου με το λογότυπο ιδιωτικής εταιρείας επικοινωνίας, απέστειλλε το αρμόδιο Γραφείου του Δήμου το πρωί της Δευτέρας στα Μέσα ενημέρωσης, κάνοντας μάλιστα διπλή "Ορθή επανάληψη" έως ότου τελικά διορθωθεί το λάθος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;

Η απάντηση του Δήμου

Απάντηση Γραφείου Τύπου Δήμου Ηρακλείου σε δημοσίευμά του neakriti.gr

To Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου όπως και ο Δήμος Ηρακλείου συνολικά δεν είχαν ούτε έχουν συνεργασία με ιδιωτικά γραφεία επικοινωνίας, έμμισθη ή άλλη.  

Και προφανώς ουδείς «ιδιώτης παρεμβαίνει σε λειτουργία του Δήμου Ηρακλείου όποτε κρίνει αυτός αναγκαίο και στην ουσία υπαγορεύει στο Γραφείο Τύπου ανακοινώσεις». Όλες οι ανακοινώσεις του Δήμου Ηρακλείου συντάσσονται αποκλειστικά από το  Γραφείο Τύπου.

Το δελτίο τύπου στο οποίο αναφερθήκατε γράφτηκε εκ παραδρομής πάνω σε παλιότερο έγγραφο με το λογότυπο ιδιωτικού γραφείου επικοινωνίας. Το έγγραφο δήλωνε τη συμμετοχή του Ροταριανού Ομίλου, μέλος του Δ.Σ. του οποίου είναι ο  ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ιδιωτικού  γραφείου, στην εθελοντική Δράση Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Το λογότυπο έμεινε στο κάτω μέρος του -συνταχθέντος από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου- κειμένου από λάθος.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Την χρησιμοποίηση τους για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων εντούτοις, την αφήνουμε στην κρίση του κοινού.  

Η ανταπάντηση του neakriti.gr στα παραπάνω

Αγαπητοί φίλοι, εν πρώτοις το Γραφείο Τύπου ως ψυχρό αντικείμενο δεν μπορεί να απαντά. Ή υπάρχει υπεύθυνος με ονοματεπώνυμο ή η απάντηση θα πρέπει να αναφέρεται ότι γίνεται για λογαριασμό προσώπου με οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα στο Δήμο.

Επί της ουσίας, θα σας συνιστούσαμε να εφαρμόσετε την αρχαία ρήση «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» διότι αν περιοριζόσασταν στο ανθρώπινο λάθος θα μπορούσε να είναι κατανοητή η αντίδρασή σας στα όσα δημοσιοποιήσαμε.

Το εκ παραδρομής πάνω σε παλαιότερο έγγραφο με το λογότυπο ιδιωτικού γραφείου επικοινωνίας, σε επίσημο έγγραφο του Δήμου Ηρακλείου με τα δικά του λογότυπα όταν φέρει ορθή επανάληψη δύο φορές, εκ των οποίων στη μία το «λάθος» συντηρείται οδηγεί στην κρίση «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός…» εκτός και αν «πληκτρολόγιο λανθάνον λέγει την αλήθεια».

Προφανώς και τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά επειδή κάνετε λόγο για χρήση του προς «δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων που την αφήνετε στην κρίση του κοινού», να μας επιτρέψετε να θέσουμε στην κρίση του κοινού και εμείς τις εξής διαπιστώσεις:

1. Παραδέχεστε ότι ο εκπρόσωπος του ιδιωτικού γραφείου για την δράση καθαριότητας που μας ανακοινώνετε, είχε το λογότυπό του πάνω στο έγγραφό σας, που εκ παραδρομής μπήκε και στο Δελτίο Τύπου σας. Αλήθεια, ο Ροταριανός Όμιλος όπως αναφέρετε δεν χρησιμοποιεί τα λογότυπά του, αλλά το λογότυπο του ιδιωτικού γραφείου μέλους του;

2. Ο εκπρόσωπος του εν λόγω γραφείου, «συμπτωματικά» έχει αναλάβει την επικοινωνιακή κάλυψη του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο.

3. Εντελώς «συμπτωματικά» φέρεται να «εμπλέκεται» σε δράση του Δήμου Ηρακλείου που αφορά την καθαριότητα και όπου αντιδήμαρχος είναι ο κ. Χάρης Μαμουλάκης.

4. Εντελώς πάλι «συμπτωματικά» ο Αντιδήμαρχος υπήρξε βασικός μέτοχος ειδησεογραφικού site στο οποίο ο εκπρόσωπος του εν λόγω ιδιωτικού γραφείου, φέρεται ως υπεύθυνος πωλήσεων (αυτό δεν είναι ψόγος).

Ε, μετά από αυτές τις συμπτώσεις θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι ο τελικός κριτής είναι το κοινό.

Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News