Κρήτη

Η μητέρα άρπαξε την 8χρονη Αντωνία στο Ρέθυμνο

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία που ζει καθημερινά η μικρή Αντωνία που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες.

Δεν χωρά ανθρώπινος νους την τραγωδία που ζει καθημερινά η μικρή Αντωνία που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το κοριτσάκι είναι έρμαιο των γονιών του, από τους οποίους μάλιστε έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια, λόγω αδυναμίας τους να μεγαλώσουνε με ασφάλεια το παιδί. Σίγουρα το αγγελούδι αυτό δε γνωρίζει και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το περιβάλλον είναι ακατάλληλο για την ανατροφή του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Αντωνία νομικά έχει απομακρυνθεί από την επιμέλεια τόσο του πατέρα της, όσο και της μητέρας της, η οποία φέρεται να την άρπαξε και να εξαφανίστηκε μαζί της στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν με τις δύο γιαγιάδες της Αντωνίας εν ζωή, το δράμα που ζει το κοριτσάκι εκτυλίσσεται με πρωταγωνίστριες τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες που προσπαθούν η μία να απομακρύνει την άλλη από την επίσημη επιμέλεια του άτυχου κοριτσιού..

Δυστυχώς η ζωή έχει δείξει ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπά της σε ένα παιδάκι με αγγελικό πρόσωπο που όμως θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια και στήριξη για να μην το συνοδεύσουν αυτά τα τραύματα στη ζωή της που έχει αρχίσει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.  

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως η μητέρα του κοριτσιού έχει απομακρυνθεί από την Κρήτη με φερόμενο σύντροφό της που κατάγεται από χώρα του εξωτερικού..

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές στο Ρέθυμνο μετά την δήλωση εξαφάνισης, μάλιστα, έχει ενεργοποιηθεί και η ειδική υπηρεσία απ' το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινοποίηση των στοιχείων της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

•      Ονοματεπώνυμο: Αντωνία Α.

•      Ημερομηνία γέννησης: 27/10/2008

•      Χρώμα μαλλιών: Ξανθά

•      Χρώμα ματιών: Μπλέ

•      Ημερομηνία εξαφάνισης: 09/09/2016

Στις 9 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρα 12.00, απομακρύνθηκε η Αντωνία Α., 8 ετών από τη μητέρα της, η οποία δεν ασκεί την επιμέλειά της, από την περιοχή Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου.

Η Αντωνία Α., έχει ύψος 1,05 μ., ζυγίζει 35 κιλά, έχει ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν απαραίτητη την άμεση εύρεση της, καθώς η παραμονή της μακριά από το άτομο που ασκεί την επιμέλειά της  θέτει σε κίνδυνο την ανήλικη.

"Με τη γιαγιά της η μικρή" λέει η νονά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιστορία όπως την αναφέρει στο facebook μέσω του λογαριασμού της η νονά του παιδιού. Η ίδια παραδέχεται πως το παιδί είναι με τη γιαγιά από την πλευρά της μητέρας της, ενώ η άλλη πλευρά κάνει ότι μπορεί για να μείνει το παιδί με τον πατέρα.

Πάντως η επίσημη θέση των Αρχών είναι ότι το παιδί είναι εξαφανισμένο και το ψάχνουν.

Δείτε το σχόλιο στο facebook

Εν όψει της κοινοποίησης για την εξαφάνιση της 8χρονης Αντωνίας Α. και προς αποκατάσταση της Αλήθειας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Η μικρή Αντωνία δεν εξαφανίστηκε ΠΟΤΕ!!!!!! Την επιμέλεια της την είχε η γιαγιά της στο Ρέθυμνο και η μικρή συνεχίζει να είναι μαζί της μέχρι και τώρα και μαζί με την μητέρα της. Η γιαγιά αρνήθηκε να δώσει τη μικρή στην άλλη της γιαγιά και στον πατέρα της γιατί το παιδί εκεί κακοποιείται και το ίδιο δεν θέλει να βρεθεί σ αυτό το περιβάλλον....

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλες τις αρμόδιες αρχές (εισαγγελέα, ασφάλεια κτλ). Όσοι ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια του παιδιού σας γνωστοποιώ πως πουθενά αλλού δεν μπορεί να είναι ασφαλέστερο και ευτυχισμένο εκτός από κει που βρίσκεται ΤΩΡΑ, με τη γιαγιά του και τη μαμά του...

Όλα όσα αναφέρω δεν είναι η γνώμη μου, προκύπτουν από στοιχεία καθώς και μαρτυρίες του ίδιου του παιδιού που δείχνουν την κακοποίηση από τον πατέρα του και τη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα... Αξίζει δε να αναφερθεί πως δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να μιλήσουν με το παιδί και να δουν ότι είναι καλά, αλλά το ψάχνουν κατά τα άλλα.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα δοθούν στη δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε και ελπίζουμε πως αμερόληπτα θα πράξει για το όφελος του παιδιού και την ασφάλεια του.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια