default-image

Λύσεις για τα προβλήματα ζητούν οι αποσταγματοποιοί

Κρήτη
Λύσεις για τα προβλήματα ζητούν οι αποσταγματοποιοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αποσταγματοποιών παραγωγών, λόγω και του επικείμενου νομοσχεδίου, συζήτησαν σήμερα στη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, τον κ. Μαντούβαλο, από το ΥΠΟΙΚ, καθώς και τους εκπροσώπους των παραγωγών αποσταγματοποιών.

Οι αρμόδιοι υπουργοί κατά τη διάρκεια της συζήτησης και μετά την κατάθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αποσταγματοποιών - παραγωγών λόγω του επικείμενου νομοσχεδίου, δεσμεύτηκαν ότι φέτος θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς και ζήτησαν από τους παραγωγούς να καταθέσουν προτάσεις για να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο.

Σ. Βαρδάκης: Να βρεθούν λύσεις άμεσα

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αποσταγματοποιοί της Κρήτης είναι μικροί παραγωγοί μεροκαματιάρηδες που προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν. Πρέπει λοιπόν το επόμενο διάστημα, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να μπορούν να παράγουν και να ζουν με αξιοπρέπεια. Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε χρόνια ζητήματα που απαξίωσαν τον πρωτογενή τομέα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία. Οφείλουμε σήμερα να πράξουμε τα δέοντα για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News