default-image

Αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Κρήτη
Αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών και παραγωγών υπαίθριων καλλιεργειών, των οποίων  οι καλλιέργειές επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

H έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε εχθές στην Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του ελαιόκαρπου, υπαίθριων καλλιεργειών ντομάτας και άλλων οπωροκηπευτικών, καθώς επίσης και όψιμων ποικιλιών επιτραπέζιου σταφυλιού, του οποίου η συγκομιδή θα άρχιζε τις επόμενες μέρες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Νομό Ηρακλείου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, σε κάποια χωριά στο Δήμο Μαλεβυζίου και σε όλο το βορειοανατολικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου (Μοχό, Σταλίδα, Μάλια) η καταστροφή είναι τεράστια, αφού και οι λίγες εναπομείναντες καλλιέργειες που είχαν διασωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις συνθήκες καύσωνα, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ανάλογες ζημιές προξενήθηκαν και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης (Χανιά,Ρέθυμνο, Λασίθι).

Επειδή το πλήγμα που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί και οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών ολόκληρου του νησιού, για άλλη μια φορά είναι τεράστιο και εκτεταμένο.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εκτιμήσεις, να καταγραφούν οι ζημιές και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News