default-image

Το λιμενάρχειο απέκτησε "Σούπερ" κάμερα

Κρήτη
Το λιμενάρχειο απέκτησε "Σούπερ" κάμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σε θέση να "χτενίσει" την ακτογραμμή της Κρήτης  για οποιασδήποτε παράνομη ενέργεια που συντελείται, όπως την έλευση λαθρομεταναστών. Μπορεί να εντοπίσει οτιδήποτε κινείται σε μεγάλη ακτίνα δράσης και σε δύσβατες περιοχές, μεταφέρεται παντού και λειτουργεί με τη θερμοκρασία σώματος τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. Ο λόγος για την θερμική κάμερα που έχει στην κατοχή του τα τελευταία 24ώρα το λιμεναρχείο του Ηρακλείου με σκοπό την πάταξη κάθε είδους παράνομης και εγκληματικής ενέργειας .

"Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο  με μεγάλη ακτίνα  δράσης που βρίσκεται πλέον στα χέρια του λιμεναρχείου. Θα διευκολύνει τη δουλειά μας και κυρίως το έργο αστυνόμευσης, αλλά και να βοηθήσει σε έρευνα και διάσωση ανθρώπων που χάνονται αλλά και στην διαπίστωση παράνομων πράξεων," υποστηρίζει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαιτάκης.

Το σημαντικό επίσης είναι ότι χρησιμοποιείται και στη θάλασσα και τη ξηρά ενώ εκτιμώ ότι θα φανεί απόλυτα χρηστικό και σε άλλες υπηρεσίες όπως πυροσβεστική και αστυνομία κάθε φορά που ασχολούνται με σοβαρά περιστατικά με το δεδομένο ότι καμία άλλη υπηρεσία του νησιού δεν διαθέτει αντίστοιχο μηχάνημα.

"Για παράδειγμα υπάρχουν λαθρομετανάστες που έχουν έρθει στο νησί και έχουν κρυφτεί σε μία περιοχή δύσβατη που με το γυμνό μάτι δεν φαίνονται. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, η θερμική κάμερα μπορεί να εντοπίσει ζωντανό οργανισμό ακόμη και αν αυτός βρίσκεται πίσω από ένα θάμνο," προσθέτει ο κ. λιμενάρχης που κάνει λόγο για ένα μηχάνημα κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ που έφθασε στο λιμεναρχείο με χορηγία.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News