default-image

Σύγκρουση Λαμπρινού- Κουράκη για ανολοκλήρωτα έργα

Κρήτη
Σύγκρουση Λαμπρινού- Κουράκη για ανολοκλήρωτα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη αντιπαράθεση έχει προκληθεί μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου Ηρακλείου με αφορμή έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην πόλη.

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν ο επικεφαλής της παράταξης "Ηράκλειο - Ανοιχτοί Ορίζοντες" Γ.Κουράκης  μέσα από μία σκληρή ανακοίνωση έκανε λόγο για προκλητική στάση ,δραματικές καθυστερήσεις και παραλείψεις.

Σήμερα η Λότζια  έρχεται να απαντήσει στην ανακοίνωση καλώντας μεταξύ άλλων τον κ. Κουράκη να δείχνει περισσότερη μετριοπάθεια και τα περί «πρόκλησης» που απευθύνει στην παράταξη του κ. Λαμπρινού,  να τα απευθύνει στον εαυτό του.  

Αναλυτικά αναφέρεται:

"Σε σχέση με τα συμβασιοποιημένα έργα που η δημοτική αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη, εκτελέσθηκαν όλα και όχι μερικά όπως ο κ. Κουράκης ισχυρίζεται.

Μοναδικές εξαιρέσεις η κατασκευή του Ικάριου Γηπέδου και το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την μη υλοποίηση των οποίων η παρούσα δημοτική αρχή ουδεμία ευθύνη έχει. Και στα δυο αυτά έργα έχουμε δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή τους.

Το αν είναι σημαντικό ή όχι να εκτελείς τριάντα έργα σε δύο χρόνια και μάλιστα υπό καθεστώς πολιτικής αστάθειας,  capital controls και με υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία , θα το κρίνουν οι δημότες και όχι ο κ. Κουράκης. Ας μην ξεχνά πάντως τους περί «απραξίας της δημοτικής αρχής» ισχυρισμούς της παράταξής του.

Σε ό,τι αφορά τις απεντάξεις, όταν η δημοτική αρχή έχει σχεδόν ολοκληρώσει από ίδιους πόρους την ανάπλαση στα Κεράσια,  έργο το οποίο απεντάχθηκε επειδή  συμβασιοποιήθηκε δίχως να έχει εγκριθεί η διάθεση πίστωσής του και,  κυρίως,  όταν εκκρεμοδικεί η απένταξη τμήματος της Α΄ Φάσης του Πολιτιστικού ύψους περίπου 11.814.000 ευρώ, καλό θα ήταν ο κ. Κουράκης να δείχνει περισσότερη μετριοπάθεια. Ειδάλλως τα περί «πρόκλησης» που απευθύνει σε εμάς, θα έπρεπε να τα απευθύνει στον εαυτό του."

Η ανακοίνωση με τη σκληρή κριτική από τη δημοτική παράταξη «Ηράκλειο - Ανοιχτοί Ορίζοντες» στη δημοτική αρχή Λαμπρινού με αφορμή τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στην πόλη αναφέρει τα εξής:.

"Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του κ.Λαμπρινού, για την πρόοδο των εκτελούμενων έργων με την οποία παραδέχεται ότι παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Κουράκη 30 συμβασιοποιημένα έργα για τα οποία πανηγυρίζει ότι ... κατάφερε να ολοκληρώσει μερικά μόλις απ' αυτά, στον τρίτο χρόνο θητείας της.

Οι δημότες δεν ξεχνούν ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή εργαζόμασταν ακατάπαυστα μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας, προκειμένου να παραδώσουμε στη νέα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο αυτά τα συμβασιοποιημένα έργα ,αλλά και  μεγάλο αριθμό ώριμων έργων και μελετών την εξέλιξη των οποίων αναμένουμε........

Αποτελεί λοιπόν τουλάχιστον  πρόκληση και είναι επικοινωνιακά προκλητικό να μιλάει η σημερινή Δημοτική Αρχή για έργα που δεν είχαν ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2014, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μόλις τότε είχαν συμβασιοποιηθεί.  Προκαλεί ακόμη απορία η εκφραζόμενη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής , για την "έγκαιρη και χωρίς επιπλέον κόστος" όπως αναφέρει, επί των ημερών της πρόοδος των έργων, όταν για παράδειγμα, έργα κεντρικά, όπως εκείνο της Ανάληψης μετρά τουλάχιστον ΟΚΤΩ   παρατάσεις της προθεσμίας ολοκλήρωσης του.

Για να μην αναφερθούμε βέβαια και στις περιπτώσεις απένταξης έργων λόγω καθυστερήσεων ή παραλείψεων στην προώθηση τους ,όπως η Κοινωνική Δομή στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αλλά και  στη στασιμότητα που παρατηρείται στη δημοπράτηση καίριων ώριμων έργων στο κέντρο και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

''Kαλά τα φαρδιομάνικα'' λοιπόν, ''μα τα φορούν παπάδες ,''συνηθίζει να λέει ο λαός... "

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News