Κρήτη

Έρχονται και πάλι βροχές στην Κρήτη στη διάρκεια της ημέρας

Άστατος σε όλο το νησί ο καιρός με βροχές μέχρι και την Παρασκευή. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο.

Με το νησί να προσπαθεί να συνέλθει από τη χθεσινή κακοκαιρία αφού το χαλάζι και η  ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσαν  σημαντικά προβλήματα σε όλο το νησί, ο καιρός αναμένεται να είναι και σήμερα άστατος σε όλο το νησί  με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες.

 Ίδιο σκηνικό αναμένεται και αύριο Πέμπτη, ενώ από Παρασκευή οι βροχές περιορίζονται στα βόρεια του νησιού και τα ορεινά όμως η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει αισθητά αφού οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες. Από το μεσημέρι της Παρασκευής αρχίζει η σταδιακή βελτίωση του καιρού ενώ το σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

"Η Κρήτη κινείται σε φθινοπωρινούς ρυθμούς. Άστατος ο καιρός  σε όλο το νησί μέχρι και  την Παρασκευή το μεσημέρι με  βροχές  μόνο στα βόρεια και ορεινά. Πτώση της θερμοκρασίας από Παρασκευή μεσημέρι αλλά και ηλιοφάνεια το Σαββατοκύριακο όπου θα υπάρχει αισθητή βελτίωση, δηλώνει συγκεκριμένα στο neakriti.gr o μετεωρολόγος  από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γιάννη Κολέτση.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στο Ηράκλειο αναμένονται από το μεσημέρι της Τετάρτης βροχές αλλά όχι της χθεσινής κλίμακας  ενώ και αύριο αναμένεται μικρή πιθανότητα βροχής μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής. Από εκεί και μετά αναμένεται βελτίωση ενώ το  Σαββατοκύριακο  ο καιρός θα είναι σχετικά καλός . Όσον αφορά τη θερμοκρασία σήμερα και αύριο  δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς κελσίου ενώ από Παρασκευή που θα έχουμε βοριάδες θα σημειωθεί και μικρή πτώση με την μέγιστη να μην ξεπερνάει  τους 23 με  24 βαθμούς κελσίου.

Στα Χανιά προβλέπεται επίσης   άστατος καιρός με τοπικές βροχές μέχρι και την  Παρασκευή το μεσημέρι χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα μεγάλα διαστήματα  ηλιοφάνειας όπως άλλωστε θα συμβεί και στο Ηράκλειο.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Ηρακλείου  σήμερα και αύριο στου 26 δηλαδή και από Παρασκευή και για το διήμερο του Σαββατοκύριακου στους 24 βαθμούς.

Στο Λασίθι θα σημειωθούν βροχές σήμερα και αύριο, η  θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς, ενώ  αύριο αναμένεται μικρή πτώση . Από την Παρασκευή οι  νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι αισθητά βελτιωμένος.

Στο Ρέθυμνο ίδιες  καιρικές συνθήκες  με το  Ηράκλειο,. Σήμερα το απόγευμα τοπικές βροχές και συννεφιά. Από  αύριο παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής και την Παρασκευή κατά τόπους βροχοπτώσεις μικρής έκτασης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια