default-image

Αποθέωση Στεφανουδάκη στο αεροδρόμιο, η κόρη του φορούσε το μετάλλιο

Κρήτη
Αποθέωση Στεφανουδάκη στο αεροδρόμιο, η κόρη του φορούσε το μετάλλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποθέωση το βράδυ της Τρίτης για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη στο αεροδρόμιο Ηράκλειου. Ο αερολιμένας πλημμύρισε από "άρωμα" παραολυμπιάδας, καθώς λίγο πριν τις 9 το βράδυ έφτασε η Κρητική αποστολή στο Ηράκλειο με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του ακοντισμού Μανώλη Στεφανουδάκη και την ομάδα της ποδηλασίας, με τις Αργυρώ Μηλάκη, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Κώστα Τρουλινό και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Γιώργο Βαρβεράκη.

Η αίθουσα αφίξεων είχε πλημμυρίσει από κόσμο που είχαν σπεύσει να υποδεχτούν με τιμές τον πρωταθλητή Μανόλη και  με τη Μεσαρά να δίνει βροντερό "παρών" στην τελετή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ξεχωριστή και η στιγμή που η μικρή του κόρη Γεωργία που πρώτη αντίκρυσε τον πατέρα της και χρυσό παραολυμπιονίκη του στο ακόντιο, τον συνάντησε στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την αίθουσα αφίξεων γεμάτη περηφάνεια που ο μπαμπάς της κατάφερε έναν τεράστιο άθλο.

Με το που αντίκρυσαν τον Μανόλη, άνθρωποι δικοί του τον σήκωσαν ψηλά, ενώ τα χειροκροτήματα ήταν ασταμάτητα και οι επευφημίες έδωσαν μια εορταστική και πανηγυρική ατμόσφαιρα από όπου δεν έλειψαν τα κεράσματα με τις ρακές και τα παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης, και το πιο θερμό καλωσόρισμα από νέους και νέες που είχαν ντυθεί με παραδοσιακές στολές.

 Ο γιος και ο σύζυγος της Αδαμαντίας Χαλκιαδάκη περιμένουν με αγωνία να την υποδεχτούν.

Θερμό καλωσόρισμα και από τον γιο του Κώστα Τρουλινού.

Πλουσιότερος σε εμπειρίες επέστρεψε από το Ρίο ο ποδηλάτης Κώστας Τρουλινός.

Οι ανιψιές της Αδαμαντίας Χαλκιαδάκη έχουν ένα μήνυμα για εκείνη…

Όλοι ήθελαν να αγγίξουν το παλικάρι από τη Γαλιά που με το ακόντιο του ανέβασε τη γενέτειρά του, την Κρήτη και την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός της υφηλίου.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι και οι γονείς του παραολυμπιονίκη πρωταθλητή, ο κ. Μιχάλης και η κ. Γιαννούλα που με δάκρυα στα μάτια και υπερήφανοι για τις επιδόσεις του παιδιού τους, το αντίκρυσαν, το αγκάλιασαν, το φίλησαν.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής συμμετείχαν στους αγώνες, νωρίτερα μέρος σε τιμητική εκδήλωση του μεγάλου χορηγού της ομάδας.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να υποδεχτεί τον χρυσό Παραολυμπιονίκη και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, καθώς υπενθυμίζουμε ότι λόγω του πένθους για τον Κώστα Αλεβιζάκη, δε θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη Γαλιά, όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί, για να τιμήσουν τον σπουδαίο Μανώλη Στεφανουδάκη.

Τα ξεροτήγανα που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γαλιάς και κερνούσαν τον κόσμο για την επιτυχία του Μανώλη Στεφανουδάκη.

Με πομπή συνόδευσαν οι συντοπίτες του τον Μανώλη Στεφανουδάκη στην Γαλιά.  

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News