default-image

«Η Ελλάδα του Χθες και του… Προχθές»

Κρήτη
«Η Ελλάδα του Χθες και του… Προχθές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ενδιαφέρον 3ήμερο ομιλιών από την ομάδα νέων Be Part, με θέμα «Η Ελλάδα του Χθες και του… Προχθές», θα διοργανωθεί την Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, στον Καρτερό.

Με κύριο σύνθημα «Δεν μπορούμε να παράγουμε παρελθόν, μπορούμε όμως να το αναδείξουμε», οι ομιλίες έχουν ως στόχο να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια του παρελθόντος, στα σημεία που πάτησαν οι προϊστορικοί συγγενείς μας, με σκοπό να μας μεταφέρουν λέξεις και εικόνες, που στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε στην μνήμη.

Βασικοί ομιλητές είναι ο Πουλιανός Νικόλαος, Δρ. Ανθρωπολογίας και Παλαιοντολογίας, ο Αργυρόπουλος Ελευθέριος, μαθηματικός, ο Παπαμαρινόπουλος Σταύρος, Καθηγητής Γεωφυσικής, Ο Λεκάκης Γιώργος, Ερευνητής, συγγραφέας και λαογράφος, ο Γρηγορίου Μιχάλης, Ερευνητής βιοφυσικής και διατροφολογίας και ο Πάλμος Γεώργιος, ερευνητής προϊστορικής αρχαιολογίας.

Οι ομιλίες διοργανώνονται από νέους και στοχεύουν σε νέους (δηλαδή σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και σε φοιτητές) και άρα θα πραγματοποιηθούν σε απλό ύφος. Παρά ταύτα όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας μπορούν να τις παρακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα, θα γίνονται παράλληλες δράσεις για παιδιά δημοτικού με παρόμοιες θεματικές, οι οποίες θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News