Κρήτη

Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας!

Μια σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση τόσο των γονέων όσο και των παιδιών, σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα, με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική.

Με αφορμή τα παραπάνω, το Παιδικό - Οικογενειακό  Ραδιόφωνο FAMILY FM 89.5, θα «στήσει» ένα διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα (ενώ θα πραγματοποιηθεί ένα διάλειμμα, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας από τις 2:30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι - μέσα από δωρεάν δραστηριότητες σχετικές με την κυκλοφοριακή αγωγή - να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα παιδιά παρατηρητές του γονιού στην κάθε τους διαδρομή, μιας και η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτελεί αφορμή για δεκάδες καθημερινές μετακινήσεις.

Η συμμετοχή των Φορέων, Παιδικών σταθμών και συλλόγων ΑΜΕΑ θα δώσει  το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, επενδύοντας στην Ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας των παιδιών μας.

Εφόσον ακολουθήσουν  μια σειρά από δραστηριότητες που θα αποτελέσουν  τη  «θεωρητική τους  εκπαίδευση», τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα ακολουθώντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας με ένα mini car ή ποδοκίνητο όχημα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με κανονικά σήματα κυκλοφορίας. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, όλα τα παιδιά θα πάρουν το «δίπλωμα» του προσεκτικού οδηγού, αλλά και πολλά αναμνηστικά δώρα!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης και όλες οι δραστηριότητες θα είναι δωρεάν. Επίσης, θα υπάρχουν δωρεάν σνακ για όλους από την εταιρεία Fresh Snack.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν, αναλυτικά:

1. Κεντρικός παρουσιαστής: Βαγγέλης Αυγουλάς, εκπρόσωπος της Νεολαίας Τυφλών Ελλάδας

2. Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών Τυφλών ή με Μειωμένη Όραση Προσχολικής και Σχολικής Ηλικίας

3. Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς»

4. Ειδικευμένο προσωπικό του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής  στη Νέα Αλικαρνασσό του δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ)

5. Εργαστήρι Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης

6. ΕΚΑΒ  Ηρακλείου

7. Τροχαία Ηρακλείου

8. Ομάδα Δίας

9. ΕΜΑΚ Ηρακλείου

10. Σαμαρείτες ελληνικού ερυθρού Σταυρού

11. Σύλλογος ΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή»

12. Κέντρο Ειδικών παιδιών Άγιος Σπυρίδων

13. Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου με τα Γυαλιά προσομοίωσης μέθης για γονείς

14. Δίκτυο συνεργείων AUTOFIT

15. Βρεφονηπιακός σταθμός «Το Χαμόγελο»

16. ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ

Την εκδήλωση Στηρίζουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ΔΗΚΕΗ, ΚΔΑΠ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Κρήτης και άλλοι δεκάδες φορείς, με τη φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα ΑμεΑ.

Σχόλια