Κρήτη

Πάνω από 100 κλήσεις για τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχτεί η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων, στους 3 μόλις πρώτους μήνες λειτουργίας της.

Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχτεί η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων, στους 3 μόλις πρώτους μήνες λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν το Σάββατο στη δημοσιότητα από τον υπεύθυνο ψυχολόγο διαχείρισης της γραμμής, Μανώλη Καργάκη, η συγκεκριμένη γραμμή δέχτηκε από τις 15 Ιουλίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, συνολικά, 103 κλήσεις καθώς και τέσσερα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι γυναίκες είναι εκείνες που ζήτησαν περισσότερη βοήθεια καθώς το 65% των κλήσεων έγινε από το γυναικείο φύλο και μόλις το 35% από άνδρες. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Καργάκης, η πλειοψηφία των γυναικών που επικοινώνησαν με τη γραμμή ήταν σύντροφοι ανδρών επιχειρηματιών.

Το 75% των κλήσεων αφορούσε μέλη και οικογένειες της Ομοσπονδίας, 25% υπόλοιπες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, καθώς και πολίτες από Ρέθυμνο και Χανιά.

Από τις κλήσεις που δέχτηκε η γραμμή, οι 15 αφορούσαν καταθλιπτική συμπτωματολογία και αυτοκτονικές ιδεάσεις, 22 καταθλιπτικά στοιχεία και συναισθηματικά προβλήματα, 5 καταθλιπτικά στοιχεία και άλλους λόγους, 26 αγχώδεις διαταραχές, 7 διαχείριση κρίσεων πανικού, 22 οικογενειακά προβλήματα, 3 σεξουαλικά προβλήματα, 2 διατροφικές διαταραχές ενώ 1 κλήση αφορούσε κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καργάκη για πολλές από τις περιπτώσεις που υπήρχε επικοινωνία με την γραμμή ζητήθηκε η συνδρομή και άλλων φορέων για περαιτέρω υποστήριξη.

«Μέσα από την δράση μας αυτή προσπαθούμε να σταθούμε κοντά στους επιχειρηματίες που βιώνουν την καθημερινότητα της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας με άμεσες επιπτώσεις σε πολλούς κλάδους», δήλωσε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παυλάκης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Ομοσπονδία οργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις ανά επαγγελματικό κλάδο αλλά και με πολίτες στο πλαίσιο των προσπαθειών για να γίνει γνωστή η γραμμή.

Η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 14.00, στον αριθμό 2821 111 714.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια