default-image

Κεγκέρογλου: Το προκλητικό κόστος δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ

Κρήτη
Κεγκέρογλου: Το προκλητικό κόστος δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ενετικού φρουρίου "Κούλε" Ηρακλείου ήταν παραπάνω από αναγκαίο», αναφέρει ο Β. Κεγκέρογλου σε γραπτή του δήλωση με την αφορμή των εγκαινίων που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα, ωστόσο εκτιμά πως η επιλογή της «πολυδάπανης τελετής εγκαινίων όπως επέλεξε να τη διοργανώσει το υπουργείο Πολιτισμού, είναι εσφαλμένη. Το προκλητικό κόστος, σε μια περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, δυστυχώς δεν μου επιτρέπει ούτε τη σκέψη να παρευρεθώ σ' αυτή», τονίζει.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του γραμματέα ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου:

«Το έργο υλοποιήθηκε με επιτυχία και ο αποκαταστημένος πλέον «Κούλες» ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του με τη φιλοξενία εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου αυτό το καλοκαίρι.

Κατά την άποψή μου, η επιλογή της πολυδάπανης τελετής εγκαινίων όπως επέλεξε να τη διοργανώσει το υπουργείο Πολιτισμού, είναι εσφαλμένη. Το προκλητικό κόστος των εγκαινίων, το οποίο συνολικά προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τις 55.000 ευρώ, σε μια περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, δυστυχώς δεν μου επιτρέπει ούτε τη σκέψη να παρευρεθώ σ' αυτήν.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική: «Θεάματα έστω και χωρίς άρτο»με συνεχείς αυξήσεις φόρων, νέους φόρους και περικοπές συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Ο κ. Μπαλτάς, όπως έπραξε και στο Μουσείο Ελεύθερνας, εγκαινιάζει έργα άλλων και δεν αναφέρεται ποτέ σε αυτούς που συντέλεσαν για την υλοποίησή τους.

Από τη δική μου θέση θέλω να συγχαρώ όλες τις ηγεσίες και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, που στήριξαν το έργο και ιδιαίτερα να απευθύνω συγχαρητήρια στη Λίνα Μενδώνη, στον Σταύρο Αρναουτάκη, στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην Κεντρική Υπηρεσία και βεβαίως σε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News