default-image

Η στιγμή της χειροτονίας του Μητροπολίτη Ευγένιου (video)

Κρήτη
Η στιγμή της χειροτονίας του Μητροπολίτη Ευγένιου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1994 ο Ηρακλειώτης κατά κόσμον, Ευγένιος Πολίτης χειροτονούνταν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά νέος δεσπότης Ιεραπύτνης και Σητείας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ  

Παρακολουθήστε το video της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία τελέστηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ.Ευγενίου προεξάρχοντος του μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου με πρωτοψάλτη του ναού τον Ιωάννη Δαμαρλάκη(10/9/94)

Στιγμιότυπο από τη χειροτονία του Μακαριστού πλέον Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου στις 10 Σεπτεμβρίου 1994 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

Μια εκλογή, η διαδικασία της οποίας κράτησε  περισσότερο από 8 μήνες . υπήρξε από τις πιο θυελλώδεις εκλογές που γίνονταν υπό το βάρος του απρόσμενου και τότες θανάτου σε ένα μυστηριώδες τροχαίο του τότε μητροπολίτη Ιεραπυτνης και Σητείας Φιλόθεου Βουζουνερακη λίγες μνήμες πριν υπογραφεί το πρώτο συμφωνητικό με τους Άγγλους <επενδυτές>για την έκταση της Μονής Τοπλού.

Ο Φιλόθεος ήταν τότε κατά της επένδυσης. 10 μήνες μετά και αφού υπήρξαν έξι αναβολές για την εκλογή που κόντεψε να φέρει στα άκρα "δυτικούς και ανατολικούς"Ιεράρχες της Κρήτης, ο Ηρακλειώτης κατά κόσμον, Ευγένιος Πολίτης χειροτονούνταν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά νέος δεσπότης Ιεραπύτνης και Σητείας.

Τραγική ειρωνεία μια ημέρα πριν την εκδίκαση υπό άλλη μορφή της επένδυσης στο Τοπλού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Μητροπολίτης; Ευγένιος έφευγε ξαφνικά από τη ζωή και ενώ για χρόνια υπήρξε από τους βασικούς υπέρμαχους της επένδυσης.  

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News