default-image

Επίσημα νέα στοιχεία γύρω από το θάνατο της Μελίνας

Κρήτη
Επίσημα νέα στοιχεία γύρω από το θάνατο της Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) βρίσκεται στην τελική φάση σύνταξης έκθεσης συμπερασμάτων αναφορικά με το θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασχάκη, έπειτα από μια συνήθη κατά τ' άλλα επέμβαση για αφαίρεση σε κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και που πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις από παραμέτρους που σε πρώτη ανάγνωση δε σχετίζονταν με αυτό καθαυτό το περιστατικό.

Το σχετικό έγγραφο που σας παραθέτουμε με ημερομηνία 5/9/2016 είναι απάντηση του ΣΕΥΥΠ, στο βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου και σε σχετική του αναφορά, από τις 16/6/2016, μετά από σχετική του παρέμβαση στη Βουλή.

Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο γίνεται γνωστό ότι από τις 4/8/2016 για την όλη έρευνα υπάρχει και εντολή απευθείας από το γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ.

Το απαντητικό έγγραφο του ΣΕΥΥΠ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά πληροφορούμαστε επισήμως και νέα στοιχεία για την υπόθεση: Επιβεβαιώνει ότι από την επομένη κιόλας του θανάτου της Μελίνας 29/12/2015, με το θόρυβο από τα ΜΜΕ, άρχισαν οι ενέργειες στις 30/12/2015 του ΣΕΥΥΠ, για την αναζήτηση στοιχείων αναφορικά με την έρευνα για την αναζήτηση των αιτιών του θανάτου της. Επιπλέον, όπως παρατηρούμε στην απάντηση προς το βουλευτή, την έρευνα έχει αναλάβει ο Τομέας Υγειονομικού-Φαρμακευτικού Ελέγχου, γεγονός που πιστοποιεί ότι ερευνάται και η συγκεκριμένη παρτίδα αναισθητικών και επαναφοράς φαρμάκων.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι με τη σύνταξη και ολοκλήρωση της σχετικής έκθεσης για την υπόθεση, αντίγραφο αυτής θα λάβει και ο βουλευτής που έχει παρέμβει στην όλη υπόθεση.

ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News