Κρήτη

Εξελέγη το πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή οι πρώτες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο οποίος θα λειτουργεί παράλληλα με την Επιτροπή Αγώνα, που έχει έναν πιο αγωνιστικό και πιο διεκδικητικό χαρακτήρα.

Εξελέγησαν οι: Αγγελάκη Κυριακή, Δασκαλάκη Πόπη, Κανάκης Μπάμπης, Κουφάκης Μανόλης, Μαμαντόπουλος Ανδρέας, Παϋσανίδου Μαρία και Πετράς Αντώνης.

Αναπληρωματικά μέλη οι: Μπινιχάκης Βαγγέλης και Τσικαλουδάκης Αντώνης.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι: Δαμηλάκης Σταύρος, Λυκουρίνου Μαρία και Φωνιαδάκη Λένα.

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι μη κερδοσκοπικός. Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο Δ.Σ. η είναι απλά μέλη του νέου Συλλόγου, θα αγωνίζονται για την με κάθε τρόπο στήριξη των λειτουργιών και των αναγκών του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, των ασθενών καθώς και των εργαζομένων του.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με όσα αφορούν στην προαγωγή του εθελοντισμού και της προσφοράς, για την ανάδειξη του έργου του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και της συμβολής του στην τοπική κοινωνία.

Ο Σύλλογος θα προωθεί τη βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας του Νοσοκομείου με την τοπική κοινωνία, παρεμβαίνοντας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερο παραγωγικών σχέσεων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Η πραγματοποίηση των σκοπών του νέου Συλλόγου, θα επιδιωχθεί με κάθε νόμιμο μέσο και κάθε νόμιμη ενέργεια. Με τη διαπίστωση των υφιστάμενων αναγκών και ελλείψεων του Νοσοκομείου. Με τη σύναψη συμβάσεων για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, τροφίμων, ειδών ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων και λοιπών ειδών και την παροχή τους στο Νοσοκομείο.

Με τη διοργάνωση και υποστήριξη εκδηλώσεων, ομιλιών, σεμιναρίων, ημερίδων που θα αναφέρονται στα παραπάνω, όπως επίσης και με κάθε είδος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Με τη συνεργασία του συλλόγου με άλλα σωματεία, φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις που έχουν ή επιδιώκουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Με τη δημιουργία και διατήρηση ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, περιοδική έκδοση και κυκλοφορία ενημερωτικού για τις δραστηριότητές του υλικού σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή και έκδοση βιβλίου σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο που θα αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση και το Δ.Σ του συλλόγου.

«Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας φτιάχτηκε για να υποστηρίζει την Αποκεντρωμένη Μονάδα Υγείας της Ιεράπετρας, καλύπτοντας τις ανάγκες της για παράδειγμα σε απορρυπαντικά και κλινοσκεπάσματα, σύριγγες η γάζες και χαρτοβάμβακα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η αγορά αξονικού τομογράφου», μας είπε ο πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του νέου Συλλόγου που θα συγκροτηθεί σε σώμα το ερχόμενο Σάββατο, κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έγινε στις 19 Μαρτίου του 2016 και το σωματείο αναγνωρίστηκε τρείς μήνες αργότερα.

Την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η θητεία της οποίας έληξε στις 31 Αυγούστου αποτελούσαν, κατ' αλφαβητική σειρά, οι : Αγγελάκη Κούλα, Δασκαλάκη Πόπη, Κουφάκης Μανόλης, Μαμαντόπουλος Ανδρέας, και Τσικαλουδάκης Αντώνης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια