default-image

Ετοιμάζεται μηλόπιτα γίγας στον Κρουσώνα!

Κρήτη
Ετοιμάζεται μηλόπιτα γίγας στον Κρουσώνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιορτή Μήλου διοργανώνει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα "Νέα Γενιά".

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο κρουσανιώτικο Λιβάδι, στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, στις 11 το πρωί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, νοικοκυρές του Κρουσώνα ετοιμάζουν υπέροχα γλυκά, οι γεωργοί φέρνουν μήλα, ενώ το ζαχαροπλαστείο "Πρωτότυπο" ετοιμάζει μια τεράστια μηλόπιτα (πάνω από 2,50 μέτρα) για να κεραστεί όλος ο κόσμος που θα επισκεφτεί το Λιβάδι.

Ντόπιοι Κρουσανιώτες καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν τον κόσμο με τα τραγούδια τους. Παράλληλα, όμως, στα πλαίσια της γιορτής θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαντινάδας με θέμα το κρουσανιώτικο μήλο, καθώς και διάφορες δραστηριότητες, όπως βόλτες με άλογα "Η Άμαξα" με τη βοήθεια του Αντώνη Μακατουνάκη, καθώς και με γαϊδουράκι, με τη βοήθεια της οικογένειας Τσικανδυλάκη (ταβέρνα-παραδοσιακοί ξενώνες "Αροδαμός"), δωρεάν για όλο τον κόσμο.

Την παρουσίαση της γιορτής και το διαγωνισμό μαντινάδας θα αναλάβει ο Γιώργος Βιτώρος. Μία μέρα πριν τη γιορτή, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Μήλου στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα, όπου ομάδες όλων των ηλικιών μπορούν να συμμετέχουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News