default-image

Σωρός τα μπάζα στο Ηράκλειο, κίνδυνος λίγο πριν τις βροχές!

Κρήτη
Σωρός τα μπάζα στο Ηράκλειο, κίνδυνος λίγο πριν τις βροχές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αλλεπάλληλα σημεία στο Ηράκλειο, σκουπίδια και μπάζα έχουν σχηματίσει σωρούς με τις προβλέψεις για τις πρώτες δυνατές βροχοπτώσεις να δημιουργούν φόβο για νέες πλημμύρες.

Ο Δήμος Ηρακλείου με εκσκαφείς σε σημεία ναι μεν προσπαθεί να συμμαζέψει τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά οι κατά τόπους ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων) που δημιουργούν ασυνείδητοι, βάζουν συνεχώς νέα εμπόδια.

(η οδός Παύλου Ζωγραφιστού στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά)

Βέβαια οι εικόνες ως αδιάψευστος μάρτυρας, δείχνουν ότι η προσπάθεια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αφού ναι μεν τα μπάζα βγαίνουν από τους δρόμους αλλά μεταφέρονται παραδίπλα.

Ειδικά στα Δύο Αοράκια, ότι αφαιρείται από τον δρόμο που καθαρίζει ο εκσκαφέας πετάγεται ακριβώς από κάτω. Ενώ η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στην πολύπαθη από απορρίμματα οδό Παύλου Ζωγραφιστού. Το ρέμα που κάθε χρόνο φουσκώνει και πλημμυρίζει, φαίνεται να επιβαρύνεται επιπλέον, αφού τα μπάζα θα πρέπει να απομακρυνθούν τελείως.

(στα Δύο Αοράκια ο εκσκαφέας του Δήμου)

Οι μπλε σακούλες καθώς και μπάζα που ξεφορτώνουν οι ασυνείδητοι, δείχνουν να βάζουν δύσκολα στους πολίτες ενόψει των βροχών, αλλά και να ανεβάζουν τον πήχη της καθαριότητας για το Δήμο αρκετά υψηλότερα. Αναμένετα ωστόσο να δούμε αυτή τη φορά, αν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ανταποκριθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας στο neakriti.gr σχετικά με το θέμα αναφέρει: «Προσπαθούμε με μηχανοκίνητα μέσα συνεχώς να καθαρίζουμε τις περιοχές αυτές. Τα εμπόδια είναι πολλά και έχουν να κάνουν κυρίως με τις κατά τόπους ΧΑΔΑ που δημιουργούν κάποιοι στα σημεία που αναφέρατε. Όμως συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και είμαι σίγουρος ότι θα προλάβουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.».

Και στην περιοχή της Φιλοθέης πάντως, ανάλογο το σκηνικό αφού παρά την παρουσία του εκσκαφέα τα μπάζα απλά μετατοπίζονται προς τα πλάγια.

(ίδιο το σκηνικό και στην Φιλοθέη)

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News