Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ανοιχτή φιλοξενία για τους πρόσφυγες

«Ανοιχτή φιλοξενία» για τους πρόσφυγες επιθυμεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη συνεργασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων και της κυβέρνησης.

«Ανοιχτή φιλοξενία» για τους πρόσφυγες επιθυμεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, παράλληλα,  την ανάγκη συνεργασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων και της κυβέρνησης.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για το προσφυγικό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, σε σημερινή της ανακοίνωση: «Η Κρήτη, με όλες τις ιδιαιτερότητες του παραγωγικού της μοντέλου, δεν εξαιρείται, έτσι κι αλλιώς, από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε γωνιά της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την προσπάθεια διαχείρισης της τεράστιας προσφυγικής ροής που περνά από τη χώρα μας».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, ότι η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη δεν θα γίνει με όρους κλειστών δομών, αλλά με τρόπους ανοιχτής φιλοξενίας δηλαδή σε σπίτια και διαμερίσματα, ξενώνες ή ανοιχτά camps, υποστηρίζει ότι οι φωνές άρνησης δεν βοηθούν στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος και τονίζει την ανάγκη οι Δήμοι να παίξουν κομβικό ρόλο στην διαχείρισή του.

«Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός αφορά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλο το νησί. Σε έναν τέτοια σχεδιασμό, με βάση πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια, θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο, να μιλάμε για διατάραξη οποιασδήποτε συνθήκης υγιεινής, ασφάλειας ή παραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους σε υστερικές και ξενοφοβικές κραυγές και να επιδείξουν με τη στάση τους και τη δράση τους τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που δεδομένα έχουν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια