default-image

Ξεκινά το 1o Φεστιβάλ Τουρισμού στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Ξεκινά το 1o Φεστιβάλ Τουρισμού στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Ιεράπετρας και η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεων των δύο προηγούμενων ετών και της καθιέρωσης του θεσμού των Βραβείων Φιλίας, προχωρούν φέτος στην πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού, το οποίο θα διαρκέσει από 15-27 Σεπτεμβρίου.

Με εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη και την προβολή του τουρισμού, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού και της μοναδικής κρητικής φιλοξενίας και με δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων το Κουτσουνάρι, ο Μακρύς Γιαλός και ο Μύρτος, το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Λασιθιώτικου Νότου, αποτελεί ένα νέο πολλά υποσχόμενο για την περιοχή θεσμό που διοργανώνουν, η Επιτροπή Τουρισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

«Με πνεύμα συνεννόησης και συνεργειών η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας εργάζεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο ένα ελπιδοφόρο τομέα της τοπικής μας οικονομίας, τον τουρισμό. Με απώτερο στόχο να αποκτήσει η Ιεράπετρα τη θέση που της αξίζει στο σύγχρονο τουριστικό ανταγωνιστικό περιβάλλον οφείλουμε από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς με σχεδιασμό, καινοτομία και έξυπνες πρωτοβουλίες να κάνουμε τα όποια βήματα απαιτούνται για να αποκομίσουμε θετικές εξελίξεις για τον τόπο μας», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

«Ο Δήμος Ιεράπετρας ένας τόπος που η προικισμένη φύση συνυπάρχει με τις αξιόλογες τουριστικές υποδομές, τα φιλικά στον επισκέπτη τουριστικά καταλύματα, τον πρωτογενή τομέα και το σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, έχει πολλές δυνατότητες και αξίζει να προσπαθήσουμε γι' αυτές. Αυτό, άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού που για πρώτη φορά η Επιτροπή Τουρισμού διοργανώνει στον Δήμο Ιεράπετρας από 15 έως 27 Σεπτεμβρίου 2016», κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Στηρίζουν οι ξενοδόχοι

Την αμέριστη στήριξη των ξενοδόχων της ευρύτερης Ιεράπετρας, έχουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, ενθαρρύνοντας και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

«Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας και της Επιτροπής Τουρισμού, η οποία έχει την αμέριστη συμπαράσταση όλων των ξενοδόχων της ευρύτερης περιοχής, σε μια τουριστική περίοδο που εξελίσσεται αρκετά καλά παρά τις πολλές αβεβαιότητες. Οι κρατήσεις και οι πληρότητες των περισσότερων ξενοδοχείων θα συνεχίσουν να είναι πολύ καλές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό δείχνει ότι τελικά μάλλον θα έχουμε θετικό πρόσημο στη σεζόν αν τη συγκρίνουμε με την περυσινή.

Διαπιστώνουμε ωστόσο όλοι μας ότι η ποιότητα του τουρισμού μας φέτος ήταν χειρότερη από την περυσινή. Με την αβεβαιότητα ωστόσο που συνεχίζει να υπάρχει δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Την ικανοποίηση του για την διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού της Ιεράπετερας, καθώς και για την αύξηση των αφίξεων στην περιοχή, εξέφρασε ο νέος ξενοδόχος κ. Αντώνης Λ. Κάκκος.

«Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο, ενισχύουν και καθιερώνουν τουριστικά ακόμα περισσότερο τον τόπο μας, σε μια περίοδο όπου στην Ιεράπετρα -που παραμένει μια δυναμικά εξελισσόμενη αναδυόμενη αγορά -, συνεχίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης να γίνονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες συμβάλουν στο να κερδίσει και φέτος η περιοχή μας το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης», μας είπε ο κ. Αντώνης Λ. Κάκκος.

Το Πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού Ιεράπετρας

15/9/2016 Συνεδριακή Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη, Έναρξη Φεστιβάλ ώρα 20:00

- Χαιρετισμοί

- Ομιλία με θέμα: "Λαμπρά Θεάματα. Μια εισαγωγή στο Ρωμαϊκό Θέατρο", Ιωάννα Ρεμεδιάκη Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, Λέκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών

- Ομιλία με θέμα: "Το Θέατρο της Αρχαίας Ιεράπυτνας", Χρύσα Σοφιανού  Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Λασιθίου

- Την εκδήλωση πλαισιώνουν η Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας και σολίστες υπό τη Διεύθυνση της κα Μαρία Παπαγιαννάκη  

18/9/2016 Οθωμανικό Τέμενος (Τζαμί), ώρα 20:00

Μουσική Παράσταση "Πωλητής Ιδανικών Στιγμών", Μ. Χατζηδάκης

Ένα αφιέρωμα στα γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Μ.

Στο πιάνο η κ. Αντιγόνη Αραμπατζόγλου, στη φωνή η κα Ελεάννα Καρανδεινού και κλαρινέτο ο κ. Σειραγάκης Κώστας

19/9/2016 Οθωμανικό Τέμενος

(Τζαμί), ώρα 20:00

Προβολή ντοκιμαντέρ

1. "Michel  Foucre" ταινία μεγάλου μήκους, διάρκεια: 95'

2. "Χρυσή" ταινία μικρού μήκους, διάρκεια: 40'

3. "Βραχομορφές" ταινία μικρού μήκους, διάρκεια 25'

23/9/2016 Κουτσουνάρι, αίθουσα "Ιωάννης Καραβελάκης" του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, ώρα 19:30

Παραδοσιακή βραδιά με φαγητό μουσική και χορό

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τοπία της περιοχής

Απονομή Fiendships Awards

Παρουσίαση Μινωικών Γεύσεων από την κα Τζέρολιν Μόρισον

24/9/2016 Μύρτος (πλατεία), ώρα 20:30

Απονομή Friendships Awards

27/9/2016 Μακρύ Γιαλός (λιμανάκι). ώρα 19:30

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2016

Απονομή Friendships Awards

Παρουσίαση παραδοσιακών εδεσμάτων

Παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου απόσταξης σταφυλιών

Παραδοσιακή μουσική και χορός από ντόπιους καλλιτέχνες.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News