Κρήτη

4οι Ορεινοί αγώνες στο Καβούσι Ιεράπετρας

Οι 4οι ορεινοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 9:00.

Οι 4οι ορεινοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Καβούσι Ιεράπετρας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στις 9:00.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου Ιεράπετρας - Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Δύο ορεινοί αγώνες 21 & 6 χλμ μοναδικοί στο είδος τους  όπου  διεξάγονται σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον και σε σπάνια ομορφιάς τοπία. Επίσης θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος αγώνας για μαθητές δημοτικού 1000 μ.

Oι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ξεκινήσει  την 1 Αυγούστου και θα λήξουν την 5 Οκτωβρίου. Διαβάστε προσεκτικά τις Αναλυτικές πληροφορίες και κάντε την ηλεκτρονική σας αίτηση στον ιστότοπο oykritis.gr.

Σκοπός της διεξαγωγής των αγώνων είναι:

-η ανάδειξη του ορεινού περιβάλλοντος και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίων , όπου μέσα από τέτοιου τύπου δραστηριότητες δίνεται η ευκαιρία ανάδειξης της Κρητικής ενδοχώρας καθώς επίσης  και η κινητοποίηση αθλητών προς συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους.

- Να καλλιεργείται γενικότερα μια αθλητική κουλτούρα με γνώμονα το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο ωθώντας και νέους αθλητές προς αυτήν την κατεύθυνση, κίνητρο για τους καλούς να γίνουν καλύτεροι και οι μέτριοι ή λιγότεροι καλοί να ανεβάσουν το επίπεδο τους.

Οι αγώνες απευθύνονται σε πανελλήνιο επίπεδο και μέχρι τώρα μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο μεγάλος αγώνας των 21 χλμ  πληροί τα κριτήρια για συλλογή πόντων για συμμετοχή στον Μαραθώνιο του Ολύμπου (Olympus Marathon).

Οι  ορεινοί αγώνες Καβουσίου έχουν αγκαλιαστεί από το δρομικό κοινό και κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των συμμετεχόντων.

Διαδρομές

Σε τοπία που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα πραγματοποιούνται για 4η χρονιά ο αγώνας των 21 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±1300 μ. 60% μονοπάτι) και για 2η χρονιά ο αγώνας των 6 χλμ (θετικής/αρνητικής υψομετρικής ±320 μ. 50% μονοπάτι). Στις φτωχές τούτες παραγράφους είναι αδύνατον να αποτυπωθεί η ομορφιά των φαραγγιών Μέσονα και Χαυγά, το σπάνιο πευκόδασος της Θρυπτής και η θέα του Κρητικού πελάγους, καθώς επίσης το άρωμα των Κρητικών βοτάνων που είναι διάσπαρτα σε όλο το δίκτυο των μονοπατιών της διαδρομής.

Ο τόπος

Χαμένα στα βάθη της ιστορίας είναι τα μέρη που θα τρέξουν οι συμμετέχοντες όπως η Αρχαία  Μινωική Ελιά(1300 π.χ.) η οποία περικλείεται από τους εγγύς τέσσερις αρχαίους οικισμούς: "Βρόντος", "Πλάι του Κάστρου", "Ακρόπολη Αζοριά" και από τον οικισμό του Καβουσίου, που χρονολογείται από το έτος 4700 π.Χ. με διαρκή κατοίκηση μέχρι σήμερα.

Έπαθλα

Όλοι οι συμμετέχοντες στον μεγάλο αγώνα των 21 χλμ θα λάβουν τεχνικό T-shirt και βαρύτιμο μετάλλιο. Στον μικρό αγώνα των 6 χλμ θα λάβουν βαμβακερό T-shirt και μετάλλιο.

Μεταφορά

Θα ναυλωθεί λεωφορείο για την δωρεάν  μεταφορά από και προς Ηράκλειο την μέρα του αγώνα. Η αίτηση για την χρήση του λεωφορείου γίνεται μέσα από τις ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής.

Διαμονή

Ειδικές τιμές στους συμμετέχοντες και συνοδούς στα ξενοδοχεία στην περιοχή Καβουσίου Sofia Rooms  & Θόλος.

Φιλοξενία

Μετά το τέλος των αγώνων όλο το Καβούσι θα προσφέρει το απίστευτο παραδοσιακό φαγητό όπως κάθε χρονιά σε κάθε συμμετέχοντα & συνοδό.

Εθελοντές

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας και συνδράμουν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων : Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης , Ερυθρό Σταυρός και Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης (ΕΔΙΚ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια