Κρήτη

Χωρίς πόδια τα σχέδια των νέων αγροτικών συνεταιρισμών

Αίολες οι ανακοινώσεις του ΥΠΑ ΑΤ περί δημιουργίας μίνι αγροτικών συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα με ισχυρά κίνητρα και στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων, εκτιμά μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, το μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, καθώς η εξυγίανση των προηγούμενων αγροτικών συνεταιρισμών εκκρεμεί ακόμα και σήμερα.

 ''Προεκλογικού περιεχομένου οι ανακοινώσεις σε κομματικό κοινό κι άνευ ουσίας '' προσθέτει, ''σε περίοδο με ανοιχτά τα οικονομικά θέματα για τον αγροτικό κόσμο, όπως αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, υπερφορολόγηση, κόστος παραγωγής, επιβίωση''.

 Το υπουργείο πάντως είπε ότι οι νεοσύστατες οντότητες θα μπορούν να ενισχυθούν οικονομικά με ένα κατ' αποκοπή ποσό για τα 5 πρώτα έτη λειτουργίας τους. 


Θα λαμβάνουν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους το 10% του κύκλου εργασιών τους και μέχρι 100.000 ευρώ για να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Βασική προϋπόθεση θα είναι η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου πενταετούς διάρκειας που θα μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις για τη προσέγγιση νέων αγορών, πιστοποίηση, ενέργειες προβολής και προώθησης, επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές, κ.λπ.


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια