Κρήτη

Με νομοθετική ρύθμιση λύνεται το θέμα των συμβασιούχων

Σχετικά με την διασφάλιση από την Κυβέρνηση του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα της πόλης του Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε.

Σχετικά με την διασφάλιση από την Κυβέρνηση του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα της πόλης του Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις σχετικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών η τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι 31.12.2016 η ισχύς των συμβάσεων που αφορούν τους ΟΤΑ και το Δημόσιο, επιλύοντας μεταξύ άλλων και το ζήτημα των συμβασιούχων που εργάζονται στη καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα και μετά την δημοσιοποίηση της επικοινωνίας με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ανακοινωθεί στον Τύπο ότι το ζήτημα των συμβασιούχων στη καθαριότητα θα επιλυθεί με νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον κατά τη συνάντηση του προηγούμενου Σαββάτου στη Λότζια, παρουσία εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά και βουλευτών άλλων κομμάτων του Νομού, ανακοινώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι επικείμενες ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με την διασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού για την καθαριότητα της πόλης του Ηρακλείου.

Δεν αξίζει να σχολιαστεί ότι μετά τις ανακοινώσεις κατατέθηκαν - με πολλές τυμπανοκρουσίες - εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες άλλων κομμάτων για το ίδιο θέμα.

Όπως επίσης δεν αξίζει να σχολιαστεί η ανακοίνωση του υπευθύνου του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει τη Κυβέρνηση για ρουσφετολογικές παρατάσεις, «κομματική επέλαση του κράτους» και «μικροκομματικά οφέλη» σχετικά με τη παραπάνω επίλυση του ζητήματος που άπτεται και της δημόσιας υγείας.

Τέτοιες ανακοινώσεις δεν μπορούν παρά να αφήνονται μόνο στη κρίση του πολίτη και της κοινωνίας.

Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνεται ότι με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας διασφαλίζεται το μείζον, δηλαδή η απρόσκοπτη λειτουργία της καθαριότητας στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, μεταξύ αυτών και της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια