default-image

Ανακούφιση για την πόλη: Μεγάλη αύξηση στις κρουαζιέρες!

Κρήτη
Ανακούφιση για την πόλη: Μεγάλη αύξηση στις κρουαζιέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν πρώτο επτάμηνο του 2016 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατέπλευσαν 95 κρουαζιερόπλοια με 136.765 επιβάτες, έναντι 80 κρουαζιερόπλοιων με 97.060 επιβάτες το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 18,75% στις προσεγγίσεις και 40,91% στους επιβάτες.

Επίσης, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και ως προς τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έως το τέλος του έτους, αφού σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, (ΟΛΗ) αναμένεται να προσεγγίσουν του λιμάνι του Ηρακλείου, 75 ακόμα πλοία συνολικής χωρητικότητας 127.616 επιβατών.

Ακόμη, το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να προσεγγίσουν για το έτος 2016 ως παρθενικές αφίξεις ( maiden call ), συνολικά 10 κρουαζιερόπλοια γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

"Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι το λιμάνι του Ηρακλείου επιλέγεται από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς προσφέρει σταθερότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ επίσης θεωρείται από τα πιο ασφαλή της ανατολικής Μεσογείου" επισημαίνει ο ΟΛΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News