default-image

Δράσεις... ανθρωπιάς από το Δήμο Χανίων

Κρήτη
Δράσεις... ανθρωπιάς από το Δήμο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά δράσεων με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ανακοίνωσε σήμερα η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Χανίων, κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δράση αφορά τους απόρους κρατουμένους στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1», στους οποίους θα προσφερθούν είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης και υπόδησης. Επιπλέον, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να παρουσιασθεί θεατρική παράσταση στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

Η δεύτερη δράση, με τίτλο «Το κουτί του φοιτητή», αφορά άπορους Χανιώτες φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ - μάρκετ ΙΝΚΑ. Ειδικότερα, σε επιλεγμένα σούπερ - μάρκετ της αλυσίδας θα υπάρχουν ειδικά κουτιά, όπου οι πολίτες θα μπορούν να τοποθετούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής και οικιακής χρήσης, τα οποία θα παρέχονται στους άπορους φοιτητές μέσω της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η τρίτη δράση, η οποία αφορά τα παιδιά, θα πραγματοποιηθεί επίσης σε συνεργασία με τα σούπερ - μάρκετ ΙΝΚΑ. Συγκεκριμένα, σχολικά είδη θα δοθούν σε περίπου 200 παιδιά δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου και των γυναικών της Δομής κακοποιημένων γυναικών Χανίων.

Επιπροσθέτως, η κ. Αλιφιεράκη ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το Σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης, θα μοιραστούν κουπόνια σε άπορους πολίτες των Χανίων, με την επίδειξη των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μικρά γεύματα και ποτά σε συγκεκριμένα καταστήματα της πόλης.

Τέλος, την Κυριακή οι πολίτες μπορούν να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στο υδροψυχαγωγικό πάρκο της Λιμνούπολης δίνοντας, αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News