default-image

Κρίσιμο κρας τέστ για τη δημοπράτηση του αεροδρομίου

Κρήτη
Κρίσιμο κρας τέστ για τη δημοπράτηση του αεροδρομίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι το κρίσιμο κρας-τεστ της δημοπράτησης της 30ής Σεπτεμβρίου, που θα δείξει αν το αεροδρόμιο στο Καστέλι όντως μπορεί να "βγάλει φτερά" ή θα μείνει οριστικά στις καλένδες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, από το Καστέλι όπου βρέθηκε, με φόντο τις απαλλοτριώσεις.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κινεζικό ενδιαφέρον, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο τι θα γίνει εάν η δημοπράτηση αποβεί άκαρπη, δεδομένου ότι από το δήμο Μινώα Πεδιάδος έχουν στείλει ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην κυβέρνηση. Στις 30 Σεπτεμβρίου είναι η τελική ημερομηνία δημοπράτησης.

Εγκαταστάθηκε επισήμως η εταιρεία, που μέσω του διαγωνισμού, ανέλαβε να κάνει τις εκτιμήσεις και να διεκπεραιώσει τις απαλλοτριώσεις του έργου μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

Δύσπιστοι εμφανίζονται οι κάτοικοι του Καστελίου, την ίδια ώρα, τόσο για το αεροδρόμιο, όσο και για τις απαλλοτριώσεις.  Στο υπουργείο Υποδομών προσδοκούν μεγάλη συμμετοχή, με σχήματα από Ελλάδα, Ευρώπη και την Ασία.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News