default-image

Νέο ρεκόρ: Ήρθαν 1,3 εκατ. τουρίστες σε ένα μήνα!

Κρήτη
Νέο ρεκόρ: Ήρθαν 1,3 εκατ. τουρίστες σε ένα μήνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο ρεκόρ "χτύπησε" ο ελληνικός τουρισμός τον Ιούλιο, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο Αύγουστος, μιας και μέσα σε ένα μόλις μήνα 8,5 εκατομμύρια είναι ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, με το αεροδρόμιο του Ηρακλείου να βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση μετά το "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας και πρώτο βέβαια με μεγάλη διαφορά όσον αφορά στις πτήσεις τσάρτερ.

Μάλιστα η δυναμική του αεροδρόμιου του Ηρακλείου είναι τέτοια, που αποτυπώνει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί επιτέλους στην Κρήτη ένας υπερσύγχρονος αεροπορικός κόμβος.

Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες υπάρχουν, όμως, και οι μεγάλοι χαμένοι του ελληνικού τουρισμού, που δεν είναι άλλοι από τα νησιά που "σήκωσαν στις πλάτες τους" τις μεγάλες προσφυγικές ροές. Μάλιστα στη Λέσβο η πτώση της τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο άγγιξε το δραματικό 63%, στη Σάμο το 39% και στην Κω το 18%.

Στο "κόκκινο" το "Ν. Καζαντζάκης"

Συγκεκριμένα, στα αεροδρόμια της επικράτειας διακινήθηκαν τον Ιούλιο 8.479.942 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 9,7% στους επιβάτες εξωτερικού και 7,9% στους επιβάτες εσωτερικού. Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τον Ιούλιο ήταν των Αθηνών (2.368.903 επιβάτες), του Ηρακλείου (1.288.906), της Ρόδου (974.965), της Θεσσαλονίκης (698.036) και της Κέρκυρας (598.183 επιβάτες).

Κρατήσεις μέχρι τον Οκτώβριο

Εξίσου θεαματικά φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής τα δείγματα της τουριστικής κίνησης και το Σεπτέμβριο, μιας και οι πληρότητες στα μεγάλα ξενοδοχεία της Κρήτης αγγίζουν το 100%, αποτυπώνοντας τη διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου τείνει να αποτελεί πλέον "καρδιά" της τουριστικής περιόδου.

Βέβαια όσο προχωράνε οι μέρες σε αυτό το μήνα αλλάζει εντελώς το προφίλ των τουριστών της Κρήτης, καθώς η νεολαία επιστρέφει από τις διακοπές της, με τα Μάλια για παράδειγμα τις επόμενες μέρες ουσιαστικά να κατεβάζουν ρολά όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση και να δίνουν τη σκυτάλη σε ζευγάρια και οικογένειες που επιζητούν την ηρεμία της Κρήτης τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Οκτώβριο, με τους Γερμανούς και τους Γάλλους να αποτελούν τις βασικές εθνικότητες τουριστών, ενώ ήδη πολλά είναι τα ξενοδοχεία που παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, μιας και δύο αεροπορικές εταιρείες, όπως όλα δείχνουν, θα κρατήσουν κάποιες πτήσεις μέχρι και τα τέλη του συγκεκριμένου μήνα.

Νέο ρεκόρ τον Ιούλιο

8.479.942 επιβάτεςμέσα σε ένα μόλις μήνα

Η κίνηση τον Ιούλιο

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

* Αθηνών "Ελ Βενιζέλος" 2.368.903

* Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" 1.288.906

* Ρόδου "Διαγόρας" 974.965

* Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" 98.036

* Κέρκυρας "Ι. Καποδίστριας" 598.183

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News