default-image

Π.Παπαδάκης: Ασύμφορη πια η άδεια για τις λαϊκές

Κρήτη
Π.Παπαδάκης: Ασύμφορη πια η άδεια για τις λαϊκές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάξη στην κατάσταση του υπαίθριου εμπορίου, από τις λαϊκές αγορές και τα κυριακάτικα παζάρια μέχρι τους πλανόδιους πωλητές αγροτικών προϊόντων επιδιώκει να βάλει το υπουργείο Οικονομίας.

Οι αλλαγές που προωθεί η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Στα ίδια πλαίσια και ο επανέλεγχος όλων των παλαιών αδειών, αυστηρότερα κριτήρια για τις νέες, ενώ κάθε άδεια θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από ΑΦΜ και κωδικό ταμειακής μηχανής.

''Υπάρχουν σημεία που χρίζουν σημαντικών βελτιώσεων'' λέει σε μία πρώτη τοποθέτηση του ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Παντελής Παπαδάκης στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη.

Μεταξύ αυτών η αδυναμία πρόβλεψης της ποσότητας πώλησης ενός προϊόντος και ο χρόνος που θα απαιτηθεί γιαυτό καθώς  στην παραγωγή σημαντικός οι καιρικές συνθήκες αποτελούν πάντα αστάθμητο παράγοντα.

Στις προτάσεις των παραγωγών η εμπλοκή για την έκδοση νέων και των επανέλεγχο των παλιών αδειών Περιφέρειας και Δήμου προκειμένου να αποφεύγονται οι πολιτικές - κομματικές παρεμβάσεις και καραμπόλες.

Αναφορικά με την καλλιέργεια των προϊόντων και την πολυπόθητη απόκτηση της άδειας, ο Παντελής Παπαδάκης επισημαίνει ότι και τα δύο πλέον είναι ασύμφορα για τον παραγωγό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News