default-image

Στο νοσοκομείο της Ρόδου με δηλητηρίαση Κρητικοί αστυνομικοί

Κρήτη
Στο νοσοκομείο της Ρόδου με δηλητηρίαση Κρητικοί αστυνομικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ανέλπιστη και δυσάρεστη περιπέτεια περίμενε δεκάδες από τους 250 Κρητικούς αστυνομικούς που μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης με πλοίο της γραμμής στη Ρόδο προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στο πλαίσιο της διάσκεψης των Μεσογειακών χωρών.

Περίπου 100 στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ παρουσιάζουν από τα ξημερώματα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και αρκετά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού με συμπτώματα εξάντλησης, εμετό και διάρροια, αν και τα περιστατικά που χρειάστηκαν βραχεία νοσηλεία ήταν λίγα. Ένας από τους ασθενείς αστυνομικούς εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παρά το γεγονός πως συνάδελφοι του έχουν ενημερώσει τους συγγενείς του που ανησυχούν, ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Συνολικά 250 αστυνομικοί που αναχώρησαν τα ξημερώματα της Τρίτης από τη Σητεία μεταφέρθηκαν με πλοίο της γραμμής στο νησί των Ιπποτών. Σαν να μην έφταναν οι διαμαρτυρίες για την ακατανόητη απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ να αποδεκατίσει για τέσσερα και πλέον 24ωρα τις υπηρεσίες της Κρήτης, το απρόοπτο ήρθε να προκαλέσει ακόμη πιο δυσμενείς εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί από την Κρήτη, 130 Ειδικοί Φρουροί και 120 από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τα Τμήματα του νησιού, κατέλυσαν σε διάφορα ξενοδοχεία της Ρόδου.

Ωστόσο περίπου 100 ειδικοί φρουροί και αστυνομικοί της ασφάλειας από Χανιά και Ρέθυμνο, που τοποθετήθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παρατράγουδα άρχισαν λίγο μετά το δείπνο που τους προσφέρθηκε, όταν ο ένας μετά τον άλλο οι ένστολοι από την Κρήτη, άρχισαν να εκδηλώνουν συμπτώματα «βαρύνουσας» αδιαθεσίας, καθώς όλα δείχνουν πως έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση.

Το πρόβλημα που προκύπτει αγγίζει και το σχεδιασμό της ΕΛΑΣ για τον αδιαπέραστο κλοιό ασφαλείας που είχε σκοπό να δημιουργήσει με πάνοπλους αστυνομικούς σε κάθε γωνιά του νησιού.

Συνολικά οι τοπικές αστυνομικές αρχές ενισχύθηκαν με τους 250 αστυνομικούς από την Κρήτη και περίπου 50 από άλλες περιοχές. Ωστόσο από την εφαρμογή των μέτρων λείπουν πολλοί από τους ασθενείς αστυνομικούς, που μπήκαν σε περιπέτειες. Άλλοι και παραμένουν αναγκαστικά στα δωμάτια τους. Αρκετοί όμως εκτελούν υπηρεσία, με αναγκαστικές διακοπές για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Μεγάλο είναι και το κενό που άφησαν πίσω του στην αστυνόμευση της Κρήτης, καθώς οι αντιρρήσεις για τη μαζική μετακίνηση που αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν εισακούστηκαν.

Στην Ρόδο βρίσκεται ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, που συντονίζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την προστασία και ασφαλή παραμονή στο νησί των υπουργών κρατών και κυβερνήσεων που θα συμμετέχουν. Ο ίδιος βρέθηκε στο νοσοκομείο και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύνοδο μετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών  Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβακίας, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Λιβάνου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας και Τυνησίας. Στόχος της πρωτοβουλίας του οικοδεσπότη Νίκου Κοτζιά είναι η Διάσκεψη της Ρόδου να δώσει αφορμή για πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνεργασίες ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την αραβική πλευρά της Μεσογείου, για τη διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς περιβάλλοντος.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί οι εργασίες της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, «να αναδείξουν τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει στη σταθεροποίηση της περιφέρειάς της σε συνεργασία με χώρες που, αν καταφέρουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έχουν πραγματική δυνατότητα επιρροής στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της περιοχής», όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Κοτζιά.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News