default-image

Θρήνος στο τελευταίο αντίο της Μαρίας με συνδρομή ψυχολόγου

Κρήτη
Θρήνος στο τελευταίο αντίο της Μαρίας με συνδρομή ψυχολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράγισαν και οι πέτρες το μεσημέρι της Τετάρτης  στην εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο.

Εκεί όπου σε κλίμα πένθους και οδύνης εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία για την 40χρονη Μαρία Κυριακάκη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή της την περασμένη Δευτέρα και αφού είχε υποστεί ανακοπή.

Συντετριμμένος ο σύζυγός της, Κώστας αλλά και τα δύο τους παιδιά, Κυριακή και Μανόλης, που βρίσκονταν συνεχώς πάνω από το φέρετρο για να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους σε αυτό το μοναχικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησε.  

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν, λύγισαν και τον πιο δυνατό.

Μάλιστα στο πλευρό των παιδιών συνεχώς βρίσκονταν και ψυχολόγος σε μία προσπάθεια όσο αυτό ήταν εφικτό να κρατηθούν όρθια προκειμένου να συντροφεύσουν τη μάνα τους στην τελευταία της κατοικία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΓΑΜΟ

Η 40χρονη γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και παρουσίαζε αρρυθμίες ήταν ιδιαιτέρως αγαπητή όχι μόνο στην κοινωνία της Βιάννου αλλά και του Ηρακλείου όπου και έμενε με την οικογένεια της. Για τον λόγο αυτό και αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στη Βιάννο για να την αποχαιρετήσει, να της πει το τελευταίο αντίο και να την συνοδεύσει μέχρι το χώρο όπου ενταφιάστηκε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγικές είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η 40χρονη που έμενε στο Ηράκλειο και τις τελευταίες ημέρες είχε πάει για διακοπές με την οικογένεια της στο πατρικό της σπίτι στον Κερατόκαμπο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΘΑΝΕ Η 40ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΝΑΚΟΠΗ

Απόγευμα Κυριακής της 4ης Σεπτεμβρίου, έφυγε με τον σύζυγο της για να πάνε σε γάμο στο Αρκαλοχώρι κάνοντας ωστόσο προηγουμένως μία στάση σε μία καντίνα για να προμηθευτούν νερό. Εκεί ωστόσο συνέβη το μοιραίο. Και ενώ η γυναίκα ήταν σε πολύ καλή διάθεση δεχόμενη και τα πειράγματα από τον σύζυγο της όλα ξαφνικά άλλαξαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σωριάστηκε στο έδαφος και η τραγωδία για την οικογένεια είχε μόλις γράψει την πρώτη της σελίδα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ωστόσο τα λεπτά περνούσαν και η γυναίκα έχανε πολύτιμο χρόνο έχοντας υποστεί ανακοπή.

Σε ένα υποστελεχωμένο κέντρο υγείας και με έναν πεπαλαιωμένο απινιδωτή με τον σύζυγο της οδοντίατρο στο επάγγελμα συνεχώς στο πλευρό της, όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν με συνεχείς ασκήσεις αναπνευστικής αναζωογόνησης δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο και στο δρόμο προς το ΠΑΓΝΗ η γυναίκα παρελήφθη από τη μονάδα με τους γιατρούς να έχουν καταφέρει να της δώσουν το φιλί της ζωής αλλά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Καθώς ο εγκέφαλος για αρκετή ώρα παρέμενε δίχως οξυγόνο με αποτέλεσμα λόγω και της υψηλής εγκεφαλικής πίεσης να υποστεί εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.

Στο ΠΑΓΝΗ δόθηκε μεγάλος αγώνας από τους γιατρούς αλλά τελικά ο χρόνος είχε αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα για το τέλος το οποίο και ήρθε λίγες ώρες αργότερα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News