default-image

Αποχαιρέτησαν τη 40χρονη που κατέρρευσε ενώ πήγαινε σε γάμο

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν τη 40χρονη που κατέρρευσε ενώ πήγαινε σε γάμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα βαρύ πένθους η Βιάννος υποδέχτηκε σήμερα  για το ύστατο χαίρε, την 40χρονη Μαρία Κυριακάκη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και  όλους όσοι την γνώριζαν καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαιτέρως αγαπητό άτομο στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Η σορός της νωρίς το πρωί της Τετάρτης  βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στη Άνω Βιάννο όπου και εψάλλη το μεσημέρι,  με τον πόνο και την θλίψη για τον σύζυγο της Κώστα Κυριακάκη και τα παιδιά της Μανόλη και Κυριακή να είναι ανείπωτος.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΘΑΝΕ Η 40ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΝΑΚΟΠΗ

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγικές είναι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η 40χρονη που έμενε στο Ηράκλειο και τις τελευταίες ημέρες είχε πάει για διακοπές με την οικογένεια της στο πατρικό της σπίτι στον Κερατόκαμπο.

Απόγευμα Κυριακής της 4ης Σεπτεμβρίου, έφυγε με τον σύζυγο της για να πάνε σε γάμο στο Αρκαλοχώρι κάνοντας ωστόσο προηγουμένως μία στάση σε μία καντίνα για να προμηθευτούν νερό. Εκεί ωστόσο συνέβη το μοιραίο. Και ενώ η γυναίκα ήταν σε πολύ καλή διάθεση δεχόμενη και τα πειράγματα από τον σύζυγο της όλα ξαφνικά άλλαξαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Σωριάστηκε στο έδαφος και η τραγωδία για την οικογένεια είχε μόλις γράψει την πρώτη της σελίδα.

Αμέσως  ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο κέντρο υγείας Αρκαλοχωρίου ωστόσο τα λεπτά περνούσαν και η γυναίκα έχανε πολύτιμο χρόνο έχοντας υποστεί ανακοπή.

Σε ένα υποστελεχωμένο κέντρο υγείας και με έναν πεπαλαιωμένο απινιδωτή με τον σύζυγο της οδοντίατρο στο επάγγελμα συνεχώς στο πλευρό της, όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν με συνεχείς ασκήσεις αναπνευστικής αναζωογόνησης δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ  από το Ηράκλειο και στο δρόμο προς το ΠΑΓΝΗ η γυναίκα παρελήφθη από τη μονάδα με τους γιατρούς να έχουν καταφέρει να της δώσουν το φιλί της ζωής αλλά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Καθώς ο εγκέφαλος για αρκετή ώρα παρέμενε δίχως οξυγόνο με αποτέλεσμα λόγω και της υψηλής εγκεφαλικής πίεσης να υποστεί εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι .

Στο ΠΑΓΝΗ δόθηκε μεγάλος αγώνας από τους γιατρούς αλλά τελικά ο χρόνος είχε αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα για το τέλος το οποίο και ήρθε λίγες ώρες αργότερα .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News