default-image

Οι Μικρασιάτες αντάμωσαν στο Ατσαλένιο

Κρήτη
Οι Μικρασιάτες αντάμωσαν στο Ατσαλένιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου "Φίλοι Αγίου Νεκταρίου εκ Βρυούλλων" στην πλατεία Αναξαγόρα στο Ατσαλένιο. Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και το Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα.

Ακολούθησε "Μικρασιατικό Αντάμωμα" με παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά. Συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι της Πόλης του Δήμου Ηρακλείου, ο ΠΟΑ Ατσαλένιου, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ηλιούπολης, Ηπειρωτών, Θρακιωτών, Κότινος, Μακεδόνων, Μυτιληναίων, Σαμιωτών, Ικαριωτών - Φουρνιωτών, Σητειακών ο Μύσων, η Σύλλαμος, Χιωτών η Χιόνη, ο Λαογραφικός Σύλλογος "Χοροδρώμενα" και η Ζωόφιλη Δράση.

Στόχος είναι να τιμηθεί η μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής και συγχρόνως ο Προσφυγικός Συνοικισμός Νέων Κλαζομενών - Ατσαλένιου, ο οποίος δημιουργήθηκε από 'Ελληνες Μικρασιάτες του 1922, ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες των χαμένων μεν, αλλά αλησμόνητων πατρίδων δε, η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν κατά τη καταστροφή, η αναφορά στις ρίζες μας και η μεταλαμπάδευση του Μεγάλου Ελληνικού Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ιστορίας στις νεότερες γενιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News