default-image

Οι παραλείψεις & τα λουλούδια εκεί που "έφυγε" ο Πλάτωνας

Κρήτη
Οι παραλείψεις & τα λουλούδια εκεί που "έφυγε" ο Πλάτωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κακιά στιγμή που στέρησε τόσο νωρίς τη ζωή από τον άτυχο Πλάτωνα Χειμωνάκη θυμίζουν τα άνθη και τα κεριά που έχουν σβήσει όπως ο ανήλικος που έβαψε με το αίμα του τον περιφερειακό δρόμο του Ρεθύμνου.

Το αίμα αφαιρέθηκε όσο ήταν εφικτό, όμως η σήμανση παραμένει σποραδική και ελλιπής, ενώ οι διαβάσεις που θα έπρεπε να υποδεικνύουν τα σημεία για ασφαλή διέλευση των πεζών στον πολυσύχναστο δρόμο, αγνοούνται. Οι αντικανονικές προσπεράσεις γίνονται σωρηδόν, όμως ούτε καν διαγράμμιση δεν υπάρχει στο οδόστρωμα..

Ο Πλάτωνας πέταξε πρόωρα για τη γειτονιά των αγγέλων πριν προλάβει να ανοίξει τα φτερά του. Ένας νεαρός ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός μέσα από την ενασχόλησή του με την κρητική μουσική παράδοση και το ποδόσφαιρο. Ο πόνος και ο θρήνος ανείπωτος σε όλο το νησί που υποφέρει βαρύ φόρο αίματος, ιδιαίτερα όταν χάνονται τόσο νεαρές ανθρώπινες ζωές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής, Γιώργος Καραβιώτης, είχε χάσει τον αδερφό του σε τροχαίο δυστύχημα σε παιδική ηλικία, αλλά τον συνοδεύουν πάντα οι δύσκολες μνήμες μιας απώλειας που δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τους γονείς του που έπρεπε να σταθούν όρθιοι και δυνατοί.

Ως Πρόεδρος της Τροχοπρόληψης Ρεθύμνου, επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι να παραμένει η προσοχή στην οδήγηση και μόνο, να βοηθά η πολιτεία στο μέγιστο βαθμό για την αποφυγή των τροχαίων και η σωστή παιδεία να καταρρίπτει τα λανθασμένα πρότυπα και νοοτροπία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News