default-image

Συμμορία βάζει στόχο πολυκατοικίες - Προσοχή στα κουδούνια

Κρήτη
Συμμορία βάζει στόχο πολυκατοικίες - Προσοχή στα κουδούνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια παλιά αλλά μάλλον όχι ξεχασμένη μέθοδο συνεννόησης μεταξύ τους φαίνεται ότι ανασύρουν σπείρες κακοποιών στο Ηράκλειο που τον τελευταίο καιρό έχουν επιδοθεί σε μπαράζ ληστειών στη πόλη. Πρόκειται για τα γνωστά «σημαδάκια» πάνω στα κουδούνια.

Όπως μας κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής της Θερίσου, τελευταία έχουν σημειωθεί αρκετές διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών της περιοχής με κοινό χαρακτηριστικό  την «καθαριότητα» τις προηγούμενες ημέρες.

Προσοχή στα «συνεργεία καθαρισμού»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, στο κύκλο της συμμορίας υπάρχουν εκτός από τους δράστες και δήθεν συνεργεία καθαρισμού που αποκτούν, με πρόσχημα την καθαριότητα, πρόσβαση στις διάφορες πολυκατοικίες.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, τα συνεργεία αποτελούμενα από αλλοδαπές κυρίως από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, στο περιθώριο των εργασιών τους τσεκάρουν τα διαμερίσματα και στη συνέχεια ενημερώνουν τους συνεργούς τους για το που «αξίζει» να χτυπήσουν, ζωγραφίζοντας σύμβολα πάνω στα κουδούνια!

Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει «εφαρμοστεί» τα τελευταία χρόνια κατά κόρων και υπάρχουν πολλές καταγγελίες σχετικά σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν και τα σύμβολα που «ζωγραφίζουν»  οι δράστες στα κουδούνια.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι δράστες.

Περιστατικά και στο Ηράκλειο

Η υπόθεση είχε απασχολήσει και παλαιότερα το Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας παθούσα από την ευρύτερη περιοχής της Θερίσου πριν από μερικούς μήνες, στην πολυκατοικία τους πέρυσι είχαν σημειωθεί τρία (3) περιστατικά σε διάστημα 3 μηνών.

«Αρχές 2016 η πρώτη κλοπή στο σπίτι δίπλα μου στις 11 το πρωί , εν ώρα καθαριότητας. Το Φεβρουάριο η δεύτερη στον 3ο όροφο στις 1 περίπου το μεσημέρι και τον Απρίλιο στον 4ο όροφο σαββατοκύριακο που όπως ξέραμε πάντα έλειπε ο ένοικος στο χωριό», αναφέρει η καταγγέλλουσα.

«Τσέκαρα τυχαία το κουδούνι μου όταν καθάριζα την πόρτα μου κ είχε ένα σημάδι σαν 'χ'.  Έψαξε ο αδελφός μου στο Ίντερνετ και βρήκε τους κωδικούς! Νομίζω ότι το διαμέρισμα μας ήταν το επόμενο  στη λίστα» προσθέτει με τρόμο.

Ένα χρόνο μετά φαίνεται πως η σπείρα ή κάποιο αντίγραφό της «επέστρεψε» στη γνωστή πρακτική. «Το είχα ξεχάσει το θέμα, ώσπου ένα τετράγωνο πιο κάτω πριν μία βδομάδα έγινε σε άλλη πολυκατοικία το ίδιο» αναφέρει η κάτοικος της περιοχής «Τα λέγαμε στο σούπερ μάρκετ τυχαία με μία κοπελιά κ μου ανέφερε τα σημάδια στο κουδούνι.» προσθέτει.

ΕΛ.ΑΣ: Δεν ερευνούμε τέτοια περιστατικά τώρα

Πάντως από πλευράς αστυνομίας, δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τέτοια περιστατικά αυτή τη περίοδο.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρακτική απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα την υπηρεσία αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έχει καταγγελίες σχετικά. Όπως αναφέρουν μάλιστα, οι πολίτες, εφόσον έχουν τέτοιες ενδείξεις ή αποδείξεις να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News