default-image

Έκαναν reunion και συναντήθηκαν μετά από 26 χρόνια

Κρήτη
Έκαναν reunion και συναντήθηκαν μετά από 26 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι και αν πέρασαν 25 και πλέον χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση στα θρανία του δημοτικού.

Η θέληση και η έντονη επιθυμία τους να συναντηθούν εκ νέου μετά απο 2.5 δεκαετίες, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα.

Οι απόφοιτοι της χρονιάς του 1990 που πέρασαν από τα ξύλινα θρανία του Ανωγειανού σχολείου, του 1ου δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο, συναντήθηκαν για φαγητό στη Ροδιά και οι στιγμές που έζησαν ήταν μοναδικές.

Καθώς δεν είναι λίγο πράγμα να συναντιέσαι με τους πρώτους συμμαθητές της μαθητικής σου πορείας μετά από τόσο καιρό.

Ωστόσο αν και πέρασε αρκετός από εκείνα τα πάλαι πότε όμορφα παιδικά και αθώα χρόνια, η συγκίνηση ήταν έντονη, τα συναισθήματα διάχυτα. Οι καρδιές σκίρτησαν και πάλι, η αθωότητα επέστρεψε, τα πειράγματα έπαιρναν και έδιναν και η χαρά για την εκ νέου αντάμωση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των αποφοίτων.

Η μνήμη μέσα από το reunion γύρισε δεκαετίες πίσω. Οι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν τα παλιά, τις παρέες, τους δασκάλους, τα διαλλείματα και το ραντεβού στο κυλικείο, τα παιχνίδια στις βρύσες του σχολείου, τα πάρτυ, τους περίφημους χορους "εξ αποστάσεως" μεταξύ τους αλλά και τόσα άλλα.

Μίλησαν για την πορεία της ζωής τους, προβληματίστηκαν για το σήμερα και το αύριο.

Η βραδιά κύλησε υπέροχα και οι απόφοιτοι όπως ήταν φυσικό δεν παρέλειψαν να απαθανατίσουν τις ξεχωριστές αυτές στιγμές για να κρατήσουν με τον τρόπο αυτό ζωντανή τη συνάντηση τους μέχρι το επόμενο ραντεβού τους που δεν αποκλείεται να γίνει στο σχολείο , το Ανωγειανό από όπου ξεκίνησαν να γράφουν τις πρώτες κοινές μαθητικές τους ιστορίες που θα τους συντροφεύουν για μία ζωή.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News