default-image

Εποικοδομητικές επαφές για τους Δήμους Μαλεβιζίου - Ιεράπετρας

Κρήτη
Εποικοδομητικές επαφές για τους Δήμους Μαλεβιζίου - Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εποικοδομητική συνάντηση για θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες τους είχαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης.

Θέτοντας στο επίκεντρο της συνάντησης ζητήματα που αφορούν τις λειτουργίες των δήμων τους και σχετίζονται τόσο με τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους όσο και με τον χειρισμό τοπικών θεμάτων, ο κ. Καλαντζάκης και ο κ. Μαμουλάκης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε μείζονα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που επηρεάζουν την λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Οι ελλείψεις σε βασικό προσωπικό λόγω αναστολής των προσλήψεων, οι κατά πολύ συγκριτικά με το παρελθόν μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, οι καθυστερήσεις που δημιουργεί το καθεστώς γραφειοκρατίας του δημοσίου τομέα, το μεγάλο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμών οφειλών, αλλά και  προβλήματα που οι δήμοι καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της γενικότερης δημοσιονομικής κατάστασης και της οικονομικής κρίσης λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις επιβραδυντικά τόσο για το έργο όσο και  την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας τόνισαν οι δήμαρχοι.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ δήμων, σε πολλές περιπτώσεις η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Σε πνεύμα διαλόγου και κλίμα συνεργασίας οι εποικοδομητικές επαφές μεταξύ των δήμων της Κρήτης μπορούν να καταστούν ωφέλιμες και προσοδοφόρες στηρίζοντας την γενικότερη ανάπτυξη των δήμων αλλά και της Κρήτης κατ΄ επέκταση» υπογράμμισε με αφορμή τη συνάντηση ο δήμαρχος Ιεράπετρας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News