default-image

Έντονα σχόλια για τις στολές των 4.000€ στη Δημ.Αστυνομία

Κρήτη
Έντονα σχόλια για τις στολές των 4.000€ στη Δημ.Αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Ηρακλείου η είδηση πως οι στολές των Δημοτικών Αστυνόμων της πόλης θα κοστίσουν 4.000 ευρώ η μία! Συνολικά δηλαδή γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ.

Μάλιστα προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το πως, μετά από κενό στον προϋπολογισμό κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δουλειάς στην καθαριότητα του Δήμου 47 άτομα, ενώ ετοιμάζονται να ντυθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι με στολές… χιλιάδων ευρώ!

Ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός, μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση πάνω στο θέμα. Επέμεινε δε ότι σίγουρα είναι άδικο για τους εργαζομένους στην καθαριότητα, γιατί η πόλη μας έχει μεγάλες ανάγκες και θα γίνουν προσπάθειες να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Οι στολές αυτές είναι η πρώτη φορά που θα παραγγελθούν μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Το ποσό των 4.000 ευρώ είναι η τιμή έναρξης σε μια μειοδοτική διαδικασία διαγωνισμού και μπορεί να πέσει και κάτω από τις 2.000 ευρώ. Θέλω να τονίσω ότι όλα γίνονται με βάση το νόμο, είναι κάτι που και η προηγούμενη δημοτική Αρχή αλλά και η αντιπολιτευτική ομάδα συμφώνησε.»

Απορίας άξιον βέβαια, είναι και το τι περιλαμβάνει αυτός ο εξοπλισμός που κοστίζει 4.000 ευρώ. Ο κ. Παττακός απάντησε «Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ειδικό δερμάτινο μπουφάν, παπούτσια υπηρεσιακά και πολλά άλλα. Είναι πλήρης ιματισμός για τους δημοτικούς αστυνόμους. Έχει γίνει η μελέτη από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία και πάμε με το γράμμα του νόμου. Δεν κάνουμε κάποια παρατυπία, επαναλαμβάνω είναι ότι ακριβώς προβλέπεται.»

Αρκετοί είναι πάντως οι πολίτες, που στο άκουσμα της είδησης απόρησαν με το ύψος του ποσού, σε σχέση με το κενό στον προϋπολογισμό. Ο κ. Μαρίνος Παττακός, απάντησε πως οικονομοτεχνικά είναι κάτι που δεν μπορεί να συνδυαστεί, αλλά η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα για να αποκατασταθούν οι αδικίες.

Ακόμα 10 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία

Μέσα σε όλα αυτά μάλιστα, ο κ. Παττακός έκανε και μία αποκάλυψη, αφού όπως είπε και μετά από συνεννόηση με τον κ. Καραντινό, αρμόδιο για τα οικονομικά, αναμένονται τους επόμενους μήνες δέκα νέες προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων. Ήδη είναι 20 άτομα, αλλά με τις άδειες και τις απουσίες κάποιων έχουν μείνει μόνο 14. Σχέδιο που αναμένεται να λάβει «σάρκα και οστά» με την πρώτη ευκαιρία.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News