default-image

Έφυγε με υποσχέσεις από τη Γαύδο ο Δρίτσας

Κρήτη
Έφυγε με υποσχέσεις από τη Γαύδο ο Δρίτσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ακριτική Γαύδο έκλεισε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λιμενικού σώματος.

Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε ο υπουργός από το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, όπου μετέβη με το νέο σύγχρονο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ''ΓΑΥΔΟΣ''. Ο κ. Δρίτσας αποδέχθηκε σχετική εισήγηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για λειτουργία λιμενικού φυλακίου στη Γαύδο, ενώ όπως έκανε γνωστό, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του λιμανιού.

Είναι το πλοίο που έχει διασώσει τα όνειρα εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το σύγχρονο σκάφος του λιμενικού σώματος, το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, Νήσος Γαύδος. Με αυτό το πλοίο ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος, μετέβη στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, στην ακριτική γαύδο, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο την επίσκεψη του στην Κρήτη.

Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε ο υπουργός ναυτιλίας, από τη Γαύδο, το ακριτικό - νησιωτικό διαμάντι , όπως τη χαρακτήρισε. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γαύδου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του νησιού.

Παράλληλα αποδέχτηκε, σχετική εισήγηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για λειτουργία λιμενικού φυλακίου στη Γαύδο, ενώ όπως έκανε γνωστό, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του λιμανιού.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News