Κρήτη

Κέντρο στήριξης πολιτών δημιουργεί ο Δήμος Αποκορώνου

Στη δημιουργία κέντρου κοινότητας που έχει ως αποκλειστικό σκοπό και αρμοδιότητα το σχεδιασμό, συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής, προχωρά ο Δήμος Αποκορώνου στα Χανιά.

Ο δρόμος για την δημιουργία της συγκεκριμένης δομής άνοιξε μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Δήμο να υλοποιήσει δράσεις κοινωνικής πολιτικής με την δημιουργία τέτοιων κέντρων.

Με βάση τα όσα προβλέπονται, το κέντρο κοινότητας στοχεύει να αποτελέσει χώρο για την υποστήριξη και την εξυπηρέτηση των κατοίκων που χρήζουν προνοιακής και κοινωνικής υποστήριξης, όπως φτωχοί και άνεργοι.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αποκορώνου, το Κέντρο θα στελεχωθεί με δυο νέους υπαλλήλους, ειδικοτήτων Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους για 3 έτη και κάλυψη δαπανών λειτουργίας και αναλωσίμων, ως συγκεκριμένο ποσοστό (20%) επί του συνολικού ποσού της μισθοδοσίας.

Για τη στέγαση και εξυπηρέτηση του κέντρου, διατίθεται κατάλληλη αίθουσα και ο αναγκαίος εξοπλισμός (έπιπλα γραφείου, εξοπλισμός μηχανοργάνωσης) στο κτίριο του δημαρχείου Αποκορώνου στις Βρύσες, στο οποίο ήδη υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμΕΑ (ράμπα εισόδου, τουαλέτα για ΑμΕΑ, ανελκυστήρας, ισόπεδα επίπεδα σε κάθε όροφο).

Σχόλια