default-image

Συνεργασία Κρήτης - Δυτικής Μακεδονίας για προώθηση τοπικών προϊόντων

Κρήτη
Συνεργασία Κρήτης - Δυτικής Μακεδονίας για προώθηση τοπικών προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις γνώσεις, την εμπειρία και τις καλές πρακτικές στην λειτουργία - επιτυχή πορεία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, ήρθε στο νησί μας να πληροφορηθεί αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να ιδρυθεί αντίστοιχος φορέας στην περιοχή τους.

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλή τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Θεοδώρου, τον περιφερειακό σύμβουλο ΠΕ Γρεβενών Γρηγόρη Γιαννόπουλο και την υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Παρασκευή Λιόλιου, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  Μανόλης Χνάρης.

Η συνάντηση έγινε στα Γραφεία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης όπου ο κ. Χνάρης  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την οργανωτική δομή του φορέα, τα σήματα «κρήτη» (450 προϊόντα), «κρητική κουζίνα» (40 χώροι μαζικής εστίασης) το «κρητικό μπακάλικο» (5 κρητικά μπακάλικα), τις δράσεις προβολής και προώθησης, που υλοποιεί κατά καιρούς η Αγροδιατροφική Σύμπραξη για τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα παρείχε την απαραίτητη πληροφόρηση και ότι άλλο χρήσιμο στοιχείο που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει η αντιπροσωπεία για την ίδρυση της νέας  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην Περιφέρεια τους.    

Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε από τους παριστάμενους, ο αναγκαίος και καθοριστικής σημασίας ρόλος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, για τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού. Παράλληλα εστίασαν στην συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία πρωτοστάτησε και άνοιξε το δρόμο για τις Αγροδιατροφικές Συμπράξεις.

Με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδώρου τόνισε: «Ιδιαίτερα σημαντικές και πολύτιμες οι εμπειρίες που αποκομίσαμε από την ολιγοήμερη επίσκεψή μας στην Κρήτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη για την εγκάρδια φιλοξενία που μας πρόσφερε και επιπλέον να τον συγχαρώ για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της προβολής των κρητικών προϊόντων. Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα χαρούμε πολύ να ανταποδώσουμε την φιλοξενία σας και να συνεργαστούμε σε δράσεις, που εξυπηρετούν τον κοινό μας στόχο που είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων μας».

Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος Μανόλης Χνάρης προσέφερε στους φιλοξενούμενους, τσάντες με το σήμα "κρήτη" που περιείχαν και πιστοποιημένα προϊόντα, υλικό προβολής  και αναμνηστικά δώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News