default-image

Ξεκινά η αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά σε Μύρτος-Ανατολή

Κρήτη
Ξεκινά η αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά σε Μύρτος-Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 21ης Απριλίου σε υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων Ανατολής και Μύρτους του Δήμου Ιεράπετρας.

Μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Ιεράπετρας, παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν  λόγω της επιβεβλημένης γραφειοκρατίας, και μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης, υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία  για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών με σκοπό την άμεση εκτέλεση των εργασιών.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής που υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές, κ. Μανώλη Γερακιανάκη, μετά από τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών από τον Δήμο Ιεράπετρας και κατόπιν της μεγάλης προσπάθειας που καταβλήθηκε καταφέραμε, τόνισε ο δήμαρχος,  στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια Κρήτης, να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την προμήθεια υλικών και την εκτέλεση εργασιών με στόχο την αποκατάσταση των όποιων ζημιών.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες, ανέφερε, με σκοπό, παρόλες τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις, να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης στη διάθεση των πολιτών.

Όπως επισήμανε: «Σε μια δύσκολη εποχή λόγω των προβλημάτων λειψυδρίας και παράλληλα σε μια απαιτητική σε θέματα νερού περιοχή λόγω του μεγάλου αριθμού θερμοκηπίων στόχο μας αποτελεί η αποκατάσταση των υπαρχουσών ζημιών εν όψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου προκειμένου να μη δημιουργηθούν  προβλήματα στις καλλιέργειες και παράλληλα να επιτύχουμε την  ορθολογική διαχείριση του νερού».

Οι προμήθειες και εργασίες συνολικής δαπάνης 95437,71 ευρώ  αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τρέχον διάστημα, ενημέρωσε ο κ. Καλαντζάκης τον πρόεδρο, με σκοπό άμεσα να ολοκληρωθούν, επιλύοντας έτσι τα όποια προβλήματα δημιούργησε η καταστροφική πυρκαγιά στις εν λόγω περιοχές.      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News