Κρήτη

Πτωτικά κυμάνθηκε η αγορά τη περίοδο των εκπτώσεων στα Χανιά

Μειωμένος σε σχέση με το 2015 ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Μειωμένος σε σχέση με το 2015 ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στα Χανιά κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής:

Ο τζίρος στην εκπτωτική περίοδο σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα κυμάνθηκε πτωτικά από 10% έως 14%.

Ένα ποσοστό, που κυμαίνεται από 20% έως το 25% των εμπόρων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις φορολογικές -ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, ενώ άλλο ένα 20% εκφράζει το φόβο ότι βραχυπρόθεσμα δεν θα καταφέρει.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στα εμπορικά καταστήματα στην τουριστική περιοχή Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Πλατανιάς, Γεράνι, κατά την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου, ο τζίρος των καταστημάτων ήταν πτωτικός κατά περίπου 20% .

Αύξηση 3% έως 5% παρουσιάζουν στην ίδια περιοχή τα μίνι μάρκετ, τα μικρά σουπερ μάρκετ και τα αρτοποιεία. Ο τζίρος στην εστίαση, στην ίδια τουριστική περιοχή, μέχρι τέλος Αυγούστου ήταν πτωτικός σε σχέση με πέρυσι, από 15% έως 20%.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αποδίδει την εικόνα της αγοράς, στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, αλλά και των ξένων επισκεπτών, καθώς και στην εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσουν μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Σχόλια