default-image

Οι δάσκαλοι έβαλαν στο τραπέζι τα προβλήματά τους

Κρήτη
Οι δάσκαλοι έβαλαν στο τραπέζι τα προβλήματά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη, είχαν σήμερα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός».

Εκπρόσωποι των συλλόγων βρέθηκαν εκεί ως παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, ενώ ο κ. Τερζάκης έκατσε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους για να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Οι συνδικαλιστές είπαν ότι τα κενά στην Κρήτη είναι 1055, με τα 350 να είναι μόνο στο Ηράκλειο, ενώ αναζητούν περισσότερο μόνιμες λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Τερζάκης επισήμανε πως φέτος θα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι και περιμένουν την καταγραφή των κενών και των ελλείψεων για να έχουν καλύτερη εικόνα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι άμεσα θα καλυφθούν κάποιες θέσεις με αναπληρωτές και υπάρχει δέσμευση ότι στο μέλλον το πρόβλημα θα επανεξεταστεί.

Πρόκειται για μια συνάντηση που ζήτησαν οι συνδικαλιστές δάσκαλοι, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς με σκοπό να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News