default-image

Ντροπή: Περίμεναν όλη νύχτα με ράντζα έξω από παιδικούς

Κρήτη
Ντροπή: Περίμεναν όλη νύχτα με ράντζα έξω από παιδικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόλυτο φιάσκο έχει αναδειχθεί το θέμα των παιδικών σταθμών καθώς ,ακόμα και γονείς με το χρυσό εισιτήριο (voucher) δεν βρίσκουν θέσεις για τα παιδιά όπως έχει γράψει το neakriti.gr καθώς τους είπαν ότι είναι συμπληρωμένες, με αποτέλεσμα τη νύχτα να καταγραφούν εικόνες ντροπής σε περιοχή των Χανίων.

Γονείς με ράντζα και κουβέρτες διανυκτέρευσαν έξω από παιδικό σταθμό περιμένοντας να ανοίξει για να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, προκαλώντας οργή.

Εικόνες ντροπής και ράντζα έξω από τους παιδικούς

Όπως περιγράφει με θυμό ο Γιώργος Κάμπης στο neakriti.gr «κάποιοι στις υψηλές θέσεις θα πρέπει να ντρέπονται. Τουλάχιστον 43 γονείς βρέθηκαν από τις 22.30 το βράδυ έξω από παιδικό σταθμό περιμένοντας καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι το πρωί για να ανοίξει και να βρουν μια θέση. Στην ανακοίνωση και στον τηλεφωνητή του παιδικού αναφερόταν ότι οι εγγραφές ξεκινούν στις 30/08 και ώρα 10 το πρωί. Παρ'ότι ήμασταν απέξω, όταν άνοιξε στις 9 πρωί μας απάντησαν ότι οι θέσεις συμπληρώθηκαν .Πήραν τα παιδιά, που είχαν και πέρυσι. Η κατάσταση που ζούμε και η ταλαιπωρία, θα πρέπει να προκαλεί ντροπή σε όλους!»

Οργισμένοι οι γονείς απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα

Οργισμένοι στον εισαγγελέα

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι αρμόδιοι ξεπέρασαν τα όρια και το μπάχαλο που σημειώνεται με τους παιδικούς σταθμούς και στην Κρήτη ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Οι γονείς θεωρώντας ότι πρόκειται για απόλυτο εμπαιγμό πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα στα Χανιά προκειμένου να ζητήσουν παρέμβαση ωστόσο ,όπως είπαν, τους απάντησε ότι είναι αναρμόδιος και τους παρέπεμψε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε μια «οδύσσεια» δίχως τέλος.

«Πήραν τα ίδια παιδιά»

Όπως τονίζει με θυμό ο Γιάννης Ξυπολιτάκης πατέρας δύο παιδιών ( 4 ετών και 23 μηνών) για τα οποία μάλιστα έχει λάβει  voucher « συγκεντρωθήκαμε 150 άτομα και πήγαμε στον εισαγγελέα να δούμε τι θα γίνει με όσους έχουν εγκριθεί τα voucher, αλλά δεν μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους στον παιδικό. Οι 6 ιδιωτικοί που συνεργάζονται με το ΕΣΠΑ συμπλήρωσαν δια τηλεφώνου της θέσεις (ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται). Προσωπικά πήγα σε παιδικό σταθμό στις 25 του μήνα (μία μέρα νωρίτερα βγήκαν τα αποτελέσματα) aλλά ήδη από τις 9 το πρωί μου απάντησαν ότι έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις .Την Τρίτη πλέον και ο τελευταίος παιδικός είχε "κλείσει" όλες τις θέσεις. Μας λένε ευθέως ότι έχουν προτιμήσει τους παλιούς τους πελάτες και όταν ρωτάμε "οι νέες θέσεις που είναι;» , μας λένε ότι καλύφθηκαν από γονείς που τους πήραν τηλέφωνο».

Η απάντηση του παιδικού σταθμού

Η απάντηση από τους παιδικούς σταθμούς στα όσα υποστηρίζουν οι γονείς είναι ότι δεν θεωρείται σωστό κάθε χρόνο τα παιδιά να αλλάζουν περιβάλλον και να μεταφέρονται σε άλλο παιδικό και γι'αυτό το λόγο απορροφήθηκαν τα νήπια της περυσινής χρονιάς. Μάλιστα σύμφωνα με την υπέυθυνη του παιδικού σταθμού στα Χανιά ,όπου σχηματίστηκαν ουρές, εαν κριθεί από τον εισαγγελέα ότι έγιναν λάθος κινήσεις, θα ακολουθήσεις τις υποδείξεις.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ,οι γονείς οργισμένοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό από τους αρμόδιους και ζητούν μια λύση «εδώ και τώρα». Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο για τα βρέφη ενώ δεν προβλέφθηκαν -όπως καταγγέλλεται- θέσεις για παιδιά με αναπηρία.

«Να μας δώσουν τη θέση ή τα χρήματα»

Σύμφωνα με τον κ. Ξυπολιτάκη «δεν υπάρχει ιδιωτικός σύλλογος παιδικών σταθμών στα Χανιά τουλάχιστον απ'ότι γνωρίζουμε- για να απευθυνθούμε σε αυτόν- και όλοι οι αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι . Από την ΕΕΤΑΑ μας απαντούν ότι θα μας στείλουν απάντηση με mail, κάποια στιγμή. Eμείς δεν θέλουμε τίποτε άλλο από αυτό που δικαιούμαστε. . Είτε  να μπουν τα παιδιά μας στους παιδικούς όπως μας υποσχέθηκαν με το voucher που χορηγήθηκαν ή να μας δοθούν τα λεφτά που έχουν προεγκριθεί για να τα πάμε εμείς σε παιδικούς».

Δυστυχώς όμως η παγερή αδιαφορία μπροστά στην πρωτοφανή ταλαιπωρία και το μπάχαλο που έχει διαμορφωθεί, συνεχίζεται.  

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες : zarpanews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News