Κρήτη

H άφιξη Μ.Τσαβούσογλου στην Ελούντα, Ποιο μέρος θέλει να δει(photos)

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Κρήτη, όπου επικεντρώνονται τα βλέμματα την Κυριακή, για την ανεπίσημη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον  Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τι περιλαμβάνει η ατζέντα συζήτησης των δύο ανδρών και ποιό μέρος θα επισκεφτεί ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ Δείτε την άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο νησί μας.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Κρήτη, όπου επικεντρώνονται τα βλέμματα την Κυριακή, για την ανεπίσημη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής αφίχθη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην Κρήτη ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρίσιμες επαφές έχουν οριστεί για το μεσημέρι.  Μάλιστα ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας με την άφιξη του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ στην Ελούντα, είναι η μεγάλη αυτοκινητοπομπή που συνοδεύει το ΙΧ στο οποίο είχε επέβαινε, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του neakriti.gr.

Η άφιξη του Τούρκου υπουργού στην Ελούντα υπο αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Νωρίτερα το Σάββατο η Κρήτη tv κατέγραψε την άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο νησί μας.

H άφιξη του κ.Κοτζιά το Σάββατο

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συναντήσεις στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει.

Η τοποθεσία έκπληξη που θέλει να επισκεφτεί

Υπάρχει ωστόσο μια είδηση που προκαλεί εντύπωση καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να μεταβεί στο Δικταίο άντρο, ενώ όλα δείχνουν ότι  θα έχει συναντήσεις και με τον το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η ατζέντα

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών Εξτερικών στην Κρήτη θα κυριαρχήσουν το προσφυγικό, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και το ζήτημα της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια