default-image

Κλοπές & σκουπίδια μάστιγα στο ΠΑΓΝΗ - Ελλείψεις και ευθύνες

Κρήτη
Κλοπές & σκουπίδια μάστιγα στο ΠΑΓΝΗ - Ελλείψεις και ευθύνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ένα μετά το άλλο καταγράφονται τα περιστατικά των κλοπών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ τα πεταμένα σκουπίδια στον περίβολο έφεραν την επίσημη απάντηση από την Διοίκηση.

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι καταγγελίες στο neakriti.gr και τον Όμιλο της Κρήτη TV, αφού μετά τα δημοσιεύματα για τις κλοπές βενζίνης πολίτες επικοινώνησαν μαζί μας, θέλοντας να καταθέσουν την εμπειρία τους.

Τρία είναι τα περιστατικά μέσα σε ένα μήνα που καταγράφονται και αφορούν κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο. Αφού ξαπλώσουν κάτω από το όχημα, κόβουν το σωληνάκι της τροφοδοσίας και δια της γνωστής μεθόδου της αναρρόφησης, αφαιρούν με κοντό λάστιχο τα καύσιμα.

Πέρα βέβαια από την κλοπή της βενζίνης, οι επιτήδειοι καταστρέφουν και το αυτοκίνητο αφού ο άτυχος σε κάθε περίπτωση ιδιοκτήτης θα πρέπει να επισκεφθεί το συνεργείο συνυπολογίζοντας και το κόστος επισκευής.

Και κλοπή αυτοκινήτου!

Οι δράστες φαίνεται πως έχουν πλέον ξεσπαθώσει, αφού πέραν της βενζίνης… κλέβουν και ολόκληρο το όχημα! Όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr εργαζόμενη του νοσοκομείου, ένας γνωστός της που επισκέφθηκε πρόσφατα το ΠΑΓΝΗ για να είναι κοντά στο παιδί του που νοσηλεύεται, έπεσε θύμα των ανθρώπων αυτών. Πήγε στο σημείο που είχε παρκάρει και έμεινε άφωνος, αφού το αυτοκίνητο που μάλιστα είχε δανειστεί… έκανε «φτερά»!

Η ίδια εργαζόμενη επιπροσθέτως, καταγγέλλει πως έχει γίνει μάρτυρας ακόμα μίας περίπτωσης κλοπής βενζίνης, ενώ υποστηρίζει πως κάποιοι έχουν δει τους κλέφτες επί τω έργω, αλλά δυστυχώς δεν τους πρόλαβαν.

Σκουπίδια… με το κιλό έξω από χώρο υψηλής υγειονομικής σημασίας

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα το αποκλειστικό θέμα του neakriti.gr, σχετικά με τα σκουπίδια που βρίθουν στον περίβολο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μάλιστα, η έκταση του θέματος ανάγκασε την Διοίκηση και τον κ. Τασσόπουλο να απαντήσει εγγράφως. Μεταξύ άλλων αναζητά τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή, τόσο στις ελλείψεις προσωπικού στην δημόσια Υγεία, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση που το προηγούμενο διάστημα στάθηκε αρωγός στην καθαριότητα.

Αναλυτικά η επιστολή

Σε απάντηση του της ανωτέρω ανάρτησης στην Ιστοσελίδα σας με τίτλο  Άφησαν τα σκουπίδια τους στο νοσοκομείο! και σε σχέση με την καθαριότητα σε εξωτερικό χώρο του ΠαΓΝΗ έχουμε σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με απόφαση Διοικητή ΠαΓΝΗ «Βενιζέλειο» έχει συσταθεί ομάδα εργασίας επιμέλειας του Νοσοκομείου. Αποστολή της ομάδας επιμέλειας ανάμεσα σε άλλα είναι και η επίβλεψη της καθαριότητας εντός του νοσοκομείου αλλά και του αύλειου χώρου του (εντός περίφραξης).

Προτάσεις και υποδείξεις της ομάδας επιμέλειας εγκρίνονται από την διοίκηση εκτελούνται άμεσα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Από την πρώτη συνεδρίασή της η επιτροπή επιμέλειας έθεσε το θέμα της διαμόρφωσης του παρτεριού στην είσοδο του νοσοκομείου αλλά και της καθαριότητας του συγκεκριμένου χώρου και έχει υπάρξει επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία (Περιφέρεια).

Το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας υπό το νέο εργασιακό καθεστώς εκπαιδεύτηκε σε μεθόδους καθαρισμού και χρήση υλικών καθαρισμού από ειδικούς της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων και εργάζεται στην κατεύθυνση το νοσοκομείο μας να έχει υψηλό επίπεδο καθαριότητας.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ατόμων που καθημερινά επισκέπτονται το νοσοκομείο αλλά και την ιδιαιτερότητα του χώρου, απαιτείται και καταβάλλεται από το προσωπικό καθαριότητας μεγάλη προσπάθεια. Όμως και το κοινό οφείλει να προσέχει τους χώρους του νοσοκομείου και εντός και εκτός προστατεύοντας το περιβάλλον.

Αρχές Ιουλίου ο δήμος ανταποκρίθηκε και καθαρίστηκε ένα τμήμα εξωτερικά του νοσοκομείου.

Αυτό δεν επαναλήφθηκε όταν ζητήθηκε ξανά (17-08-2016) εξαιτίας έλλειψης προσωπικού του Δήμου και προγραμματίστηκε δική μας παρέμβαση, έως ότου επιλυθεί το θέμα με το δήμο.

Από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν γίνει επίσης παρεμβάσεις κλαδέματος δέντρων και κουρέματος θάμνων και έχουν προγραμματιστεί και άλλες τις επόμενες μέρες. Αυτό αφορά εσωτερικούς χώρους. Για τους εξωτερικούς χώρους καλείται ο δήμος.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του νοσοκομείου έχει στόχο την συνεχή βελτίωσης της καθαριότητας εντός του νοσοκομείου με το προσωπικό της καθαριότητας του νοσοκομείου και σε συνεργασία με της αρμόδιες υπηρεσίες  κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διαμορφωθεί, καθαριστεί, ευπρεπιστεί και ο εξωτερικός χώρος του νοσοκομείου μας.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες και τελικά τα σκουπίδια παραμένουν

Το neakriti.gr, επιμένοντας για το που μπορεί να αναζητηθούν ευθύνες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρη Βρύσαλη. Ωστόσο και ο κ. Βρύσαλης τόνισε ότι οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο αλλά και γενικότερα στο θέμα της Υγείας, είναι ο καθοριστικός παράγοντας τόσο στις κλοπές όσο και στα διάσπαρτα σκουπίδια που υπάρχουν στον περίβολο.

«Ουσιαστικά χρειάζονται 10 άτομα για τρεις βάρδιες, για να καλύψουν κατ' ελάχιστον τις ανάγκες του Νοσοκομείου, κάτι που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβεί σήμερα. Δεν θέλουμε προσωρινές λύσεις, είτε μισθώσεις εταιρειών. Το σωστό είναι να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα. Για όλα αυτά βέβαια έχει ενημερωθεί και η Διοίκηση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βρύσαλης.

Εν τέλει, για το αν θα δοθούν λύσεις και στα δύο προβλήματα που ταλανίζουν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ικανοποιητική απάντηση δεν υπήρξε από καμία πλευρά, μιας και οι ευθύνες μεταφέρονται από τον Άννα στον Καϊάφα και τελικά δύο βασικά προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Κανείς δεν θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να μην το βρει μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο, ούτε και έναν από τους μεγαλύτερους πανεπιστημιακούς χώρους που αφορούν την υγεία να περιτριγυρίζεται από πεταμένα σκουπίδια. Συνυπολογίζουμε βέβαια πάντα και την κοινωνική ανευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει ως λαό, ενώ περιμένουμε να μπαλώσει τα κενά μας ένα κράτος με ελλιπείς δομές εν καιρώ κρίσης.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News