Κρήτη

UNESCO: Στο Μαλεβίζι η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής

Τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Μαρία – Κατερίνα Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα, συνοδευόμενη από τον γεωλόγο και επιστημονικό υπεύθυνο του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη κ. Χαράλαμπο Φασουλά.

Τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Μαρία - Κατερίνα Παπαχριστοπούλου - Τζιτζικώστα, συνοδευόμενη από τον γεωλόγο και επιστημονικό υπεύθυνο του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη κ. Χαράλαμπο Φασουλά.

Η Πρόεδρος συνομίλησε με τον Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής για θέματα της αρμοδιότητάς της, αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου με τον διεθνή Οργανισμό, ενώ έλαβε ως δώρο από τον Κ. Μαμουλάκη το βιβλίο του Νίκου Ψιλλάκη «Ελαίας Στέφανος».

Στη συνέχεια, η κ. Μαρία - Κατερίνα Παπαχριστοπούλου - Τζιτζικώστα και ο κ. Φασουλάς, ξεναγήθηκαν στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, θαυμάζοντας τα μοναδικά ευρήματα της Συλλογής Μεταξά αλλά και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς  από περιοχές του Μαλεβιζίου που εκτίθενται στο μουσείο.

Σχόλια