Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κρήτη: Σφαίρα "καρφώθηκε" σε αυτοκίνητο μετά από γλέντι

Μετά από ξέφρενο γλέντι σε χωριό της Κρήτης αδέσποτη σφαίρα τρύπησε το παρμπρίζ του σταθμευμένου αυτοκινήτου. "Πάγωσαν" οι κάτοικοι καθώς μία ώρα πριν, θα έβρισκε την οδηγό και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αδέσποτη σφαίρα τρύπησε το παρμπρίζ του σταθμευμένου αυτοκινήτου. Μία ώρα πριν, θα έβρισκε την οδηγό. Την ίδια ώρα, δεκάδες ήταν οι θαμώνες των καφενείων και τουλάχιστον 20 παιδιά έπαιζαν στην πλατεία. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στην κοινότητα Κυριάννας του δήμου Ρεθύμνου, με τους κατοίκους να παγώνουν ξαφνικά, όταν ανακαλύπτουν την αδέσποτη βολίδα, προφανώς από καλάζνικοφ, τα οποία εκείνη την ώρα... "κελαηδούσαν" μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στη διάρκεια ξέφρενου γλεντιού!

Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" αποκαλύπτει σήμερα το περιστατικό αυτό με στοιχεία, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Κατσανέβας, που, επειδή είναι εκεί η έδρα του συλλόγου, ήταν αυτός που κλήθηκε από την Αστυνομία να δώσει αναφορά για το συμβάν.

Έκπληκτοι οι θαμώνες καφενείων είδαν μια τρύπα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο

Μία ώρα πριν πάρκαρε η οδηγός...

Η ώρα ήταν γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, όταν ξαφνικά ακούστηκε το "μπαμ" στην πλατεία του χωριού. Οι θαμώνες των τεσσάρων καφενείων πετάχτηκαν επάνω έντρομοι και είδαν την τρύπα στο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Μία ώρα πριν πάρκαρε η οδηγός. Τι θα γινόταν αν η αδέσποτη έπεφτε εκείνη την ώρα; Το ερώτημα είναι υποθετικό, γιατί η απάντηση είναι εύλογη...

«Την ίδια ώρα που ακούγονταν οι πυροβολισμοί», λέει στη "Νέα Κρήτη" ο Γιώργος Κατσανέβας, «στην πλατεία του χωριού τουλάχιστον 30 παιδιά έπαιζαν αμέριμνα. Και πάνω από 40 κάτοικοι βρίσκονταν στα καφενεία. Καταλαβαίνετε ότι θα μπορούσε να είχαμε θρηνήσει θύματα», όπως επισημαίνει.

Οι πυροβολισμοί ήταν συνεχείς. Και γύρω στις 8 το βράδυ σταμάτησαν. Ακούγονταν μερικά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό. Μπορεί σε ένα από τα γύρω χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου. Μπορεί και σε κάποια αγροικία.

4 ή και 5 τα καλάζνικοφ

«Έτσι όπως ακούγονταν οι πυροβολισμοί», λέει ο Γιώργος Κατσανέβας, «εμείς καταλάβαμε πως μάλλον ήταν από 4 ή και 5 καλάζνικοφ. Τι να πω; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Πριν από μερικά χρόνια δε βρήκε στην καρδιά μια αδέσποτη ένα Γερμανό, που γλίτωσε από θαύμα; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά».

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε κατά τις βραδινές ώρες και άρχισε να κάνει έρευνες, ενώ η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ειδοποίησε την ασφαλιστική της εταιρεία, για να της καταγράψει τη ζημιά και να πάρει την προβλεπόμενη αποζημίωση. Η Αστυνομία πήρε καταθέσεις και τώρα όλοι βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ : Χριστόφορος Παπαδάκης

Σχόλια