default-image

Έξι τα κρούσματα ελονοσίας στην Κρήτη - Πως αντιμετωπίστηκαν

Κρήτη
Έξι τα κρούσματα ελονοσίας στην Κρήτη - Πως αντιμετωπίστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το σάλο σε εθνικό επίπεδο για την εμφάνιση της ελονοσίας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνονται και στην Κρήτη έξι κρούσματα.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γενικός Ιατρός κ. Γιάννης Πετράκης, επιβεβαιώνει επίσημα ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο σποραδικά έχουν εξεταστεί και έχουν σταλεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες προσβολής από τη νόσο της ελονοσίας, έξι Πακιστανοί οικονομικοί μετανάστες από τις περιοχές που διαμένουν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές του Στομίου, του Κεντριού και της Βαϊνιάς.

Ειδικότερα, τα άτομα αυτά έχουν φτάσει στο νοσοκομείο με συμπτώματα υψηλού πυρετού και από τις εργαστηριακές εξετάσεις που τους έχουν γίνει, εμφάνισαν πολύ μεγάλες πιθανότητες να νοσούν από ελονοσία. Οι γιατροί της Ιεράπετρας, τους προέτρεψαν να μεταβούν αμέσως σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο από όπου ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, είχε φτάσει και ειδικό κλιμάκιο από την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης, συγκέντρωσε τους οικονομικούς μετανάστες, τους μοίρασε φυλλάδια και έτσι ενημέρωσε όσους διαμένουν στις περιοχές αυτές για το πώς θα αποφύγουν τη νόσο από τα κονούπια.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News